–Jeg tenker det kan være OK å starte nå med noe som kan gjøre sentrum til en hyggeligere og tryggere plass å være for alle. Spesielt barn og eldre er utsatte når de ferdes i Nesgata. Jeg tror det er et stort potensiale i å gjøre den mer miljøvennlig og fotgjenger‐vennlig. Nå kjører store vogntog, busser og diverse tungtrafikk gjennom Nesgata – ofte i stor fart. Jeg har sett noen skumle episoder i løpet av de årene jeg har bodd her, skriver Andersen i en e-post til Jostein Røyseland i Kvinesdal kommune.

Hun påpeker at både tungtrafikk og vanlig biltrafikk forurenser, og at dette kan virke forstyrrende på de som bor i sentrum.

– Det kan være en god ide å følge opp et vedtak som ble gjort for mange år siden om at tungtrafikk skal utenom Nesgata, skriver Andersen.

Hun mener at Nesgata kunne blitt en fin miljøgate som er tilknyttet torget, og mener det vil kunne få flere potensielle kunder til å kjøre til Kvinesdal.

Samtidig mener hun også det er viktig å få på plass et Vitensenter så fort som mulig, og at dette er noe som bør prioriteres.

– Jeg har jobbet i videregående skole i 40 år, og ser nytten og muligheten for skoler i distriktet. Vi har kjørt til Sandnes i flere år. Realfag bør løftes – både for elever, men også for alle oss alle. Vitensentre har mange aktiviteter der man kan prøve ulike ting, så det er langt på vei et aktivitetssenter. Senteret bør på plass fort, og det bør ligge ved torget, ikke på baksiden. Dere har muligheten allerede nå for å lage et senter ved å bruke de hus som ligger der, som Apotekkvartalet og Flekkefjord sparebank‐huset, påpeker Andersen.

I forhold til planene om tak over torget har hun også en mening.

– Forslaget fra Jensen & Skodvin vil ødelegge utsikten fullstendig fra vinduene i Flekkefjord‐sparebank bygget, hvor vi vil se rett inn i enten en masse sorte stålstenger eller en vegg. Forslaget fra Snøhetta synes jeg er mye penere og lettere, og det kan eventuelt gjøres større. Men jeg liker deres plan om trær og grønt på torget. Bygging av tak er ikke så viktig nå, men dersom det kan kombineres med Vitensenter i Apotek‐Flekkefjord sparebank kvartalet, kunne taket ha vært utenfor senteret, skriver Andersen.