– Dette er det klart største stevnet vi i Kvinesdal Rideklubb har arrangert. 30 av 40 deltagere kommer fra Lister-kommunene; ellers har vi deltagere fra Oslo i øst til Haugesund i vest, sier Merethe Breimoen, som er markedsansvarlig i rideklubben.

Utfra hestenes utholdenhet rir man distanser fra 10 til 80 km. 12 av rytterne er påmeldt i klassen der man rir hele 80 km.

– På 80 km rir man tre etapper og har 40 minutters pause imellom. Det gjelder å ri fortest mulig, men det er rytternes ansvar å påse at hestene ikke er halt eller utmattet, har vondt i ryggen eller får i seg nok væske. Hestene blir sjekket av veterinær mellom etappene, og man kan også bli disket etter å ha kommet i mål hvis noe er galt med hestene, sier Merethe Breimoen.

Stevnet på Naglestad vil være kvalifisering til senere NM og også til internasjonale stevner.

– Først var planen å arrangere stevnet på Kollemo, men nå er det flyttet til området rundt skitrekket på Naglestad. Jeg har ikke selv sett løypene, men det rapporteres om fint terreng og flate fine løyper. De som skal ri 80 km kommer til første veterinærkontroll klokken 07 på morgen. De starter to timer senere og vil bruke mellom fire og seks timer på løypa, sier Merethe Breimoen, som også skal være veterinær-assistent under storstevnet på Naglestad.