– Vi er en familie på fem som bor i Kvinaosen på Øya. Her trives vi godt, men gruer oss litt til eldstemann skal begynne på skolen neste høst på grunn av farlig skolevei - det vil si veien hjem fra bussholdeplassen, skriver familien til kommunen, hvor de ber om at henvendelsen rettes til rette vedkommende.

Strekningen det gjelder er på cirka 130 meter mellom Kvinaosen og gangfeltet ved en gammel butikk. Problemstillingen oppstår på hjemveien. Da må barna gå over fotgjengerfeltet og langs strekningen som anses farlig - for å komme inn på Kvinaosen igjen.

Familien foreslår at man alternativt kan lage et opphøyet gangfelt til ved Kvinaosen.

– Det har på mange måter skjedd et generasjonsskifte i gata vår og det er per nå ni barn som bor i Kvinaosen fast i tillegg til en som er hos pappaen sin innimellom. Vi tenker derfor at behovet for trygg skolevei på nevnte strekning er enda større nå enn tidligere.

De viser til at Kvinaosen - og Øya generelt - er et flott område å gå tur i, spesielt når våren og sommeren kommer og mange bader i Åna. I tillegg ser de at mange som jobber på Eramet benytter Kvinaosen som arbeidsvei ved bruk av sykkel eller til fots.

– En gang- og sykkelsti vil også gjøre turen tryggere og mer attraktiv for turgåere/ badere og de som bruker det som sykkel/gangarbeidsvei. Det vil kunne knytte sammen Kvinaosen med resten av gang- og sykkelstien på Øya og dermed lage en trygg sykkel- og gangvei fra sentrum til Eramet, argumenterer de.