For aller første gang skal Lister24 overføre direkte med levende bilder fra en fotballkamp når det braker løs på Kvinesdal stadion klokken 18.30 i kveld.

– Helt siden jeg var liten gutt har jeg drømt om å kommentere fotballkamper. Det blir moro; jeg gleder meg veldig, sier Bjørnstøl, som er vant til å være i mediene som politiker, fotballtrener og sanger og konferansier på kulturarrangementer.

– Godt humør

– Dette blir noe helt nytt; som jeg aldri har prøvd før. Jeg vil legge vekt på godt humør under sendingen, og jeg håper å kunne presentere litt facts om lagene underveis; i tillegg til at jeg skal kommentere det som skjer ute på gressmatta. Vi vil også intervjue folk før og etter kampen, og det vil selvsagt bli resultatservice fra kampen mellom Lyngdal og MK i Idrettsparken i Mandal, sier Bjørnstøl.

Han får med seg Tom Arild Støle som skal filme kampen fra øverst på tribunen, og Torrey Enoksen som skal dekke kampen på vanlig måte for avis og nett.

– Vi er spente siden dette blir første gang vi prøver ut vårt nye streamingsutstyr. Jeg håper vi unngår tekniske problemer og kommer greit gjennom debutsendingen, sier Støle.

Sendingen vil starte ti minutter før kampstart; det vil si cirka 18.20. Kampen mellom MK og Lyngdal starter en halv time senere, altså klokken 19.00.

– Milepæl

Redaktør Sveinung W. Jensen poengterer at det er «en milepæl i avisens historie når vi for første gang sender en hel fotballkamp på nett-TV med kommentator på plass».

– Levende bilder blir en stadig viktigere del av vårt redaksjonelle tilbud. Andre norske medier har hatt suksess med å vise lokalfotball på TV. Jeg håper dette også er noe våre brukere vil sette pris på. At vi rakk å få alt det tekniske på plass til denne sesongens kanskje største kamp i Lister, er jeg kjempefornøyd med. Nå er det bare å krysse fingrene for at gjennomføringen av sendingen går bra og at seerne får en underholdende match, sier avisens meget fotballinteresserte redaktør.

Kvinesdal-trener Thomas Gilbertson tipper 2–1 til Kvinesdal. Foto: Olav Hoel

Første siden 2005

Det er 13 år siden sist Flekkefjord og Kvinesdal møttes til dyst i en seriekamp. 16. mai 2005 vant Flekkefjord 3–0 på Kvinesdal stadion. Returkampen på Uenes på høsten vant Flekkefjord 7–1.

De aller første lokaloppgjørene mellom naborivalene fant sted for nøyaktig 30 år siden. I 1988 var Kvinesdal storbror og vant 3–2 i begge kampene.

– Da jeg overtok som trener var hovedmålet å rykke opp og møte Flekkefjord til kamp igjen. Nå er dagen kommet, og dette betyr utrolig mye for oss. Flekkefjord er klare favoritter, men vi skal gi dem tøff kamp. Det blir jevnt; og jeg tipper vi vinner 2–1, sier Kvinesdals trener Thomas Gilbertson.

500 tilskuere?

Han er selv skadet og starter ikke kampen. Hjemmelaget må også unnvære 3–4 andre spillere.

– Men vi skal uansett stille med et meget slagkraftig mannskap, lover Gilbertson, som tror man bare kan drømme om tilskuertall som på 80-tallet da 1.200 og 1.000 var vanlig på lokaloppgjør.

– Det var andre tider. Kommer det over 500 denne gangen vil det være bra, sier Gilbertson.

– Hva er Flekkefjords styrke?

– Helt klart duellstyrken. Vi kjenner laget godt, og vet at de har enkelte spillere som kan stelle i stand problemer fremover på banen, blant dem Asle Liland, avslutter Kvinesdals trener.

– Går for seier

Flekkefjord har fått Fredrik Abrahamsen tilbake i troppen, og hjelpetrener Ole Tom Røynestad rapporterer ellers om et skadefritt mannskap.

Flekkefjords hjelpetrener Ole Tom Røynestad tror på en tøff kamp med masse dueller. Foto: FFK

– Vi gleder oss, og er forberedt på en tøff kamp med høyt tempo og masse dueller. Men vi kommer til å gjøre alt for å få alle tre poengene med oss hjem til Flekkefjord. Klarer vi å komme opp på ønsket nivå er vi klart et bedre lag en Kvinesdal, sier Røynestad.

– Hva betyr det for Flekkefjord å møte naborivalen igjen i lokaloppgjør for første gang på 13 år?

– Det betyr mye for publikum og enkelte spillere. Det er gøy når man merker at engasjementet er stort, men alle kamper er viktige. Vi kjemper om tre poeng i hver eneste kamp uansett motstander.

– Hvordan blir taktikken? Spesielle spillere på Kvinesdal dere må se opp for?

– Det som er bra med vår stall er at vi har forskjellig type spillere og kan variere måten å spille på om nødvendig. Vi kjenner godt til Kvinesdal og deres spillere, sier Ole Tom Røynestad, som ikke ønsker å tippe resultat.

– Jeg tipper aldri resultat når det gjelder egne kamper, men vi vinner, avslutter FFKs hjelpetrener.

PS: Lyngdal er serieleder med 15 poeng foran kveldens kamper. Flekkefjord og Kvinesdal ligger som nummer fem og ni . Se tabellen her.