Årets største begivenhet for bilcrosserne – landsfinalen – ble forrige lørdag arrangert av NMK Gardermoen. Alt lå til rette for et bra løp, både biler og sjåfører var i toppform, publikum strømmet til – ja til og med værgudene viste seg fra sin beste side.

Av de vel 150 deltakerne som stilte til start, var seks tilhørende i NMK Kvinesdal. Både venner, familiemedlemmer og andre bekjente hadde tatt turen til Gardermoen – så det var absolutt ikke noe å utsette på heiagjengen i Kvinesdalcampen. Under lørdagens kjøring fikk man dessuten stadig høre speakers sjekk av statusrapporter over høytalerannlegget - hvorvidt stemningen var økende i Kvinesdalgjengen. Guttene sikret både heatseiere og finaleplasser!

Øverst på resultatlista - Sigurd Erik Egeland - som vant D-finalen og kom videre til C-finalen. Der ble det uenigheter mellom Egeland og Volvoen, så da ble det en 16. plass. Til D-finalen kom også Frode Kallhovd som for anledningen kjørte Mercedes. Kallhovd fikk med seg 18. plass-pokalen hjem!

Simen Narvestad imponerte flere med den noe uvanlige kombinasjonen av VW Boble og wankelmotor. Foto: Anne Beth Mål Arntzen
Tor Ivar Netlandsnes hadde for anledningen gått til innkjøp av en Nissan Micra, som passende nok fikk kallenavnet «matboksen». Foto: Anne Beth Mål Arntzen

For de andre fire ble det ikke finalekjøring men det ryktes at de hadde en finfin opplevelse av landsfinalen likevel. Simen Narvestad kjørte wankelbobla til en 33. plass, Tor Ivar Netlandsnes sikra en 47. plass med «matboksa» (Nissan Mikra) mens Arnold Falkgjerdet tok Hondaen til en 88. plass og Jon Olav Hodne sikra eneste runde tallet i flokken, 90. plass med en Kadett som egentlig skulle vært av typen rakett.

Det ble også kjørt løp i Egersund denne lørdagen. Her var det søskenparet Hunsbedt som representerte klubben i rallycross. Mens storebror Christian sikret seg til en andreplass i sin klasse, var ikke Rebecca fult så heldig. Etter snaue to runder endte løpet for henne, da Poloen hennes havnet på taket.

Lørdag 17. august arrangerte NMK Valdres damenes landsfinale i bilcross. Her representerte Hanne Jobine Eriksen fra Kvinesdalklubben. Det ble dog en kort representasjon, da drivakselen takket for seg allerede i første omgang.