Den fjerde NM runden i rallycross ble i helgen arrangert av NMK Grenland på Grenland Motorsportsenter. Sigurd Erik Egeland og teamet var klare for revansje etter to «stang-ut-løp».

Det var meldt store mengder nedbør hele helgen og teamet måtte for første gang ta i bruk de såkalte «regnhjulene». Med vått og sleipt underlag var verken farten eller tidene som de har vært tidligere, fordelen var at det var likt for alle. Likevel, Egeland klarte å holde RX7'en på banen gjennom alle de innledende kvalifiseringsrundene. Med en sjettetid, en andretid og en fjerdetid som tellende i kvalifiseringsrundene var Egeland direkte kvalifisert til A-finalen i klassen med motorer inntil 2000 ccm.

Klare til start. Foto: Anne Beth Mål Arntzen
Ekstreme nedbørsmengder sørget for vanskelige kjøreforhold for Sigurd Erik Egeland og de andre rallycrossførerne i Skien i helgen. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

A-finalen bød – som i tidligere kvalifiseringsrunder – på utfordrende kjøreforhold. Egeland fikk en god start å lå i tet inntil alternativsporet skulle kjøres. Han ble da forbikjørt av Daniel Holten fra NMK Vikedal.

Egeland skrev selv på Facebook etter NM-runden at det smakte godt med direkte kvalifisering til A- finalen og en andreplass. Det gav en ekstra motivasjonsboost med en opptur nå, etter to løp med «stang ut».

– Takk til alle mine mekanikere som står på når det gjelder og til mine flotte sponsorer som gjør det mulig og holde på med denne galskapen. Ikke mist, takk til Stian Søsæther for leie av bra bil og godt samarbeid, ser fram til fortsettelsen, lyder det blant annet i Facebook-innlegget.

Takk til alle mine mekanikere som står på når det gjelder