NMK Kvinesdal hadde tre kvalifiserte juniorsjåfører til NMKs juniorlandsfinale i bilcross, som gikk av stabelen hos naboklubben NMK Konsmo lørdag 3. august. Honndølen Sondre Simonsen, gylendingen Magnus Ekhom og kvindølen Odin Løland.

– Guttene var både spente, nervøse og fulle av forventninger inn mot årets store høydepunkt i bilcrossmiljøet, beretter klubbens pressetalsvkinne, Anne Beth Mål Arntzen.

Den ene etter den andre, kom de til Konsmo med sine nymalte biler – nybygde som sådan, for å kjempe mot eliten blant landets juniorsjåfører.

I kjent stil kjørte Magnus Ekhom en svart og blå Ford. Foto: Anne Beth Mål Arntzen
Dette var omtrent det man rakk å se av team Simonsen før bilen vemodig ble dyttet tilbake på biltralla. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

– Allerede torsdag var førstemann på plass i depoet, men det ville seg bare ikke for Sondre Simonsen, som sto ovenfor et motorhavari før han i det hele tatt hadde rukket å få bilen på teknisk kontroll, forteller Mål Arntzen.

Odin Løland sin bil hadde passende nok fått navnet «Hoppetossa» og det viste seg etter hvert at det var en gåen støtdemper som var grunnlaget for navnevalget. Løland dro forøvrig det lengste strået blant klubbkameratene, og kjørte seg opp til en 48. plass (av 104 startende) med to andreplasser, en fjerdeplass og et brutt løp – i kvalifiseringsrundene.

– Det holdt dessverre ikke til finale, men Løland syntes likevel det var en moro opplevelse, ifølge Anne Beth Mål Arntzen.

For Magnus Ekhom skulle juniorlandsfinalen bli en eneste stor utfordring. Første omgang ble brutt da det tok fyr i ledningene til bremselysene, andre omgang ble noe verre – da gearkassen havarerte som et resultat av et sammenstøt med en annen konkurrent. Det var med andre ord bare å «kaste inn håndkleet» og gjennomføre resten av løpet som tilskuer.