– Vi mottok saken på mandag, og har ikke rukket å gjøre forsvarlig saksbehandling av den. Vi jobber så fort vi kan, og legger saken fram ved første anledning etter nyttår, opplyste Kvinesdal-rådmann Jens Arild Johannessen i onsdagens kommunestyremøte.

Fremskrittspartiets kommunestyrepolitikere har krevd lovlighetskontroll av kommunestyrets vedtak som ble fattet 20. november.

Da vedtok kommunestyret blant annet å ikke støtte innbyggerforslaget om å behandle Buheii Vindkraft-prosjektet på nytt, blant annet med bakgrunn i departementets signaler om at gitte konsesjon for vindkraftanlegget uansett vil stå ved lag.

Det planlagte vindkraftanlegget på Buheii, helt nord i Kvinesdal og i deler av Sirdal, er planlagt med 19 vindturbiner med en samlet effekt på 80 MW. Anlegget skal kunne produsere nok til å dekke strømforbruket til 14.000 husstander.

Lovlighetskontrollen omfatter også klage på vedtak om godkjenning av den såkalte MTA-planen, som omfatter miljø, transport og anlegg.

Klagen ble sendt til Kommunal- og moderniseringsdepartementet, som sendte den i retur til Kvinesdal kommune, med beskjed om at det er kommunestyret som skal ta stilling til lovlighetskontrollen først. Hvis kommunestyret velger å opprettholde vedtaket, skal saken sendes videre til departementet, ved Fylkesmannen i Agder.

– Det er først og fremst dette med eierskiftet på vindkraftanlegget og inhabilitetsspørsmålet knyttet til representanten Odd Omland som skal sjekkes ut. Dette må gjøres grundig, og det har ikke vært forsvarlig å legge saken fram for dagens kommunestyremøte, sa Johannessen.