Mens de siste forberedelsene til årets Norwegian Rock gjøres, boder og merch gjøres klart og sperringer blir satt opp, begynner også campen gradvis å fylles opp av festivalklare mennesker.

Med bare en knapp time igjen til første artist går på scenen, har Steinar Johannesen, Tor Gunnar Skarpnes, Maij Lillian Førsundt, Morten Holst, Gard Nedrejord og Jacqueline Vredebrekt allerede begynt med oppvarmingen til konsertdagene.

- Vi var noen av de første som kom her, rundt halv tre, forteller Johannesen.

Campen til de seks flekkefjæringene er pyntet med rosa ballonger, og rosa parasoll. - Jeg har hatt rosa camp på Norway Rock de siste årene, så da kjøpte jeg litt pynt inn i år og, forteller Maij Lillian Førsundt. Foto: Hedda Ovidia Stølen

Spesielt med camp

Alle seks er bosatt i Flekkefjord, men den korte avstanden fra Kvinesdalsfestivalen betyr ikke at det ville vært naturlig å holde seg unna campen. De kommer for god musikk, men også god atmosfære.

– Halvparten av moroa skjer jo på campen. Det er noe spesielt med å kunne våkne opp her i morgen tidlig, og ikke bare være på konsertene, forteller Nedrejord.

– Og hvordan skulle vi ellers ha kommet oss hjem i kveld? Kjører du oss?, ler Johannesen.

Med kort tid til aller første band entrer scenen på Norway Rock, begynner festival-campen å fylles med telt og campingvogner. Foto: Hedda Ovidia Stølen

På festivalens kickoff-dag er det King Romeo, Dream Police, D.A.D, Ingenting og Dark side of the wall som entrer scenen.

– Vi gleder oss veldig til å se D.A.D i dag, men så lenge det er god stemning, fine folk og musikken er bra, koser vi oss uansett, forteller Førsundt.