Kvinesdal24 møtte en svært travel festivalsjef, Anita Sindland, to dager før årets utgave av Norway Rock braker løs torsdag.

– Blir perfekte

– Vi ligger faktisk en dag foran skjema. Nå har vi fått opp alle teltene. Det meste av plasser er booket. Jeg har også hørt rykter om at det skal bli tropenatt inn mot helgen. Det blir perfekt, gliser hun.

– Hva er den største utfordringen?

– Det er besøkstallet. Dette er jo en risikosport.

Anita Sindland har vært festivalsjef siden 2016, da Norway Rock gjenoppstod etter fem års pause. Hun og de fleste hun jobber sammen med, har god erfaring og vet hva som kreves. Noen har vært med henne hele veien, mens andre har kommet til senere.

– Det er en god blanding av folk. Og det er mye logistikk som må på plass. Vi har møter hver måned gjennom hele året, hvor vi planlegger. Alle har hver sin rolle, og vi har egne teamledere, forteller hun.

Det er mye logistikk som må på plass

Anita Sindland har vært festivalsjef siden Norway Rock startet opp igjen i 2016. I bakgrunnen rigg-ansvarlig Morgan Pedersen, har vært med helt siden starten i 2006. Foto: Bjørn Hoel
Anita Sindland har vært festivalsjef siden 2016. Foto: Bjørn Hoel
Praktiske pissoarer er greit å ha. Foto: Bjørn Hoel

Kick-off torsdag

Torsdag er det kick-off dag, hvor hele fem band skal spille, en blitt en nærmest fullverdig festival-dag.

– Hva ser du mest fram til?

– Jeg ser i grunnen mest fram til å møte alle de takknemlige folkene.

– Hvor har du valgt å bli med?

– Jeg synes det er fint å være med å skape noe, og så er jeg så heldig å ha mange dyktige folk med meg. Men en går jo også tom innimellom. Vi er jo frivillige alle sammen. Vår betaling er alle de takknemlige festivaldeltakerne. Da får vi lønn for strevet.

Vår betaling er alle de takknemlige festivaldeltakerne

Det var fortsatt bare tirsdag da vi var der, tre dager før det hele ble sparket i gang. Foto: Bjørn Hoel
Når det er ferdig her, har funksjonshemmede sin egen greie. Foto: Bjørn Hoel

Faste plasser

I nasjonal sammenheng er ikke Norway Rock en veldig stor festival.

– De fleste som kommer hit er fra Rogaland. Mange av våre gjester har vært her før og har sine faste plasser. Dette er folk som kommer år etter år, blant annet for å treffe bekjente, sier Anita Sindland.

Hun forteller at arrangørene likevel har merket et litt mindre trykk på bestillingene i år i forhold til i fjor.

– Samtidig med oss arrangeres det også en festival i Oslo 14 dager, nemlig Sounds of rock, og det merker vi. De kan jo tilby enorme lineups, som vi ikke har mulighet til å konkurrere mot, sier hun.

Mange av våre gjester har vært her før og har sine faste plasser

– Hvor mange besøkende trenger dere ?

– Vi er fornøyd om det kommer en hard kjerne på 5.500-6.000 tusen. Og for all del, vi har et bra trykk i år også, altså, sier hun.

Som andre festivalarrangører merker de også at folk på festival krever mer enn man gjorde tidligere.

– Ja, det gjør vi. For eksempel så trenger man ikke ha med seg så mye når man skal på Norway Rock. Her inne selger vi drikkevarer og matvarer. Vi har også et veldig godt frokosttilbud, reklamerer hun.

Vi er fornøyd om det kommer en hard kjerne på 5.500-6.000 tusen

Flekkefjæringene Trym Fosse, Steffen Tesdal og Sander Seglem er snart klare for å servere besøkende drikkevarer i den improviserte baren på Øyesletta. Foto: Bjørn Hoel
Festivalsjef Anita Sindland midt i den snart klargjorte baren. Foto: Bjørn Hoel

Bar-folket

I bar-teltet inne på festivalområdet møter vi tre flekkefjæringer som skal servere tørste gjester, nemlig Trym Fosse, Steffen Tesdal og Sander Seglem.

– Det er tredje året jeg er her. Dette er årets høydepunkt. Vi gleder oss selvsagt til at headlinerne skal spille. Og så gruer vi oss til søndag, humrer Trym Fosse, og får støtte av sine kolleger.

Dette er årets høydepunkt