– Vi gjorde rett og slett en liten glipp, men vi slettet det sekundet vi mottok varselet, forteller festivalsjef for Norway Rock, Anita Sindland.

21. juni sendte Helsedirektoratet et forhåndsvarsel om vedtak til Sindland, etter tips om alkoholreklame på festivalen sin Facebookside samt hjemmeside.

Helsedirektoratet behandlet saken etter spørsmål fra Kvinesdal kommune, som lurte på om festivalen var tillatt å reklamere for alkohol.

Bilde og video

I sitt varsel skriver Helsedirektoratet at de fant deler av innholdet på Norway Rocks hjemme- og Facebookside som var i strid med reklameforbudet i alkoholloven.

På forsiden var det et bilde av et ølglass med innhold som fremsto som alkoholholdig drikk og flasken stilt ved siden av.

På Facebooksiden, Norway Rock Festival, var det en film som het «Årets eksklusive sommerdrikk fra Norway Rock», som fremsto som en reklame for en øl produsert for festivalen.

– Selv om det i deres tilfelle ikke er Norway Rock Festival som har skjenkebevilling er fremstår dette som reklame for alkoholholdig drikk, uavhengig av om det er initiert av bevillingshaver, da det også fremstår som et ledd i markedsføringen av festivalen, står det i varslingsbrevet.

Saken er over

Festivalsjef Anita Svindland forteller at både video og bilde nå er fjernet, og at saken dermed ikke går videre utover varslingen.

– Vi feiltolket loven, og gjorde en glipp i publiseringen. Det var dumt, men det er rettet opp i nå, og saken er over, forteller hun.