Bjørg Hallingsgård (t.v), Hilde Tjørnhom Hellestøl, Olav Sindland, Geir Breivik og Solveig Eie under Hidra-løpet. Bildet ble tatt på Hågåsen på Hidra. Foto: Svein Åge Hellestål
To ivrige deltakere på Terrengkarusellen: Odd Hugo Hanssen (t.v) og Sigbjørn Risnes Foto: Privat

Promenadeløpet, som arrangeres av Terrengkarusellen, ble for første gang startet i 1989. Den gang var «joggebølgen» kommet til Amerika, og man fant det derfor fint å ha dette med på Utvandrerfestivalen, forteller Svein Åge Hellestøl, som er leder for Terrengkarusellen.

28. juni arrangeres Terrengkarusellen i Liknes. Løypa er 3,7 kilometer lang på terreng og vei. Arrangør Svein Åge Hellestøl håper å se mange ungdom blant deltakerne den torsdagen. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Håper på 100

Neste år er det 30-års jubileum for Promenadeløpet, kan han opplyse.

– Det er veldig mye folk og fine rammer her rundt det når det er Utvandrerfestivalen. Vi håper at flest mulig kommer og deltar, at det kommer en god del ungdommer og at bedriftene er flinke til å stille opp.

Ifølge Hellestøl er det bedrifter som står bak med hver deres løp. Totalt er det ni løp fra april til september, hvorav Promenadeløpet altså finner sted den 28. juni.

– Vi håper på at det kommer bortimot 100 personer. Ved de vanlige Terrengkarusell-løpene ligger vi på rundt 70 i snitt. Terrengløpet er lagt opp slik at det er påmelding fra klokken 17, og alle som vil gå en tur - går en fin tur. Og så starter vi en klasse for de som springer til slutt, forteller Hellestøl.

For alle

Løpet har startsted og mål i Liknes ved brua over til Kvinabadet. Løypa strekker seg over terreng og vei på 3,7 kilometer.

– Alle kan delta på dette. Tidligere har vi satt på en 12 års aldersgrense, men i år har vi noe nytt. Kvinesdal idrettslag ved Eva Merethe Gotheim har startet opp igjen med friidrett og løpegruppe på idrettslaget. Det er ungdom fra ti år, og de har vi åpnet opp for å ta med i to klasser på løpet, informerer Hellestøl.

Terrengkarusellen avsluttes forøvrig i Kvinesdal-hallen 25. september med blant annet kake og kaffe.