Som Lister24 skrev i april har farsundsmannen sammen med to andre gründere satt seg som mål at alle skal få rent vann gjennom å utvikle «morgendagens vannrenseteknologi».

– Vannrenseteknologi som er mer energieffektiv, mer miljøvennlig og økonomisk bærekraftig. Verden står ovenfor en enorm vannkrise og det er ventet å bli verre. Skal man løse fattigdom, sult eller utdanningsproblemene i verden, så bør man gå rett til kjernen av problemene og vi mener at vannkrisen er skyld i mye, sa Stenberg om prosjektet da.

Vannkiosk

Nå er den første vannkiosken klar til åpning, så fort den får strøm, ifølge Stenberg.

Vannkiosken vil kunne sørge for vann til 200 husholdninger til 1/3 av prisen for flaskevann.

– Planen er at vi skal åpne vannkiosken allerede neste uke i Tanzania. Den vil kunne sørge for vann til 200 husholdninger til 1/3 av prisen for flaskevann. Vi vil og vi skal være billigst.

Oppdatert: Problemer gjør at vannkiosken ikke kan åpnes enda. Alt skal imidlertid være på plass i løpet av en måned, opplyser Stenberg til Lister torsdag.

Utstyret på plass i Tanzania. Foto: Privat.

Vil gi rent vann til alle

Visjon

Etter at den første vannkiosken er ute i markedet, vil Stenberg og hans partnere i selskapet, Ole Bastian Sandok og Nitesh Shail, se på videre muligheter. For en vannkiosk er langt i fra nok om det ambisiøse målet til trioen om at alle skal få rent vann.

– Vi kan tilby vann til 0,02 dollar per liter. Da er det volumet som gjør at vi kan tjene penger på prosjektet. Uten stort volum har vi ikke mulighet til å holde det gående, men dette er et prosjekt vi virkelig tror på, sier Stenberg, som ikke ønsker å selge ideen til større aktører.

– Vi har en sterk visjon om å løse vannkrisen. Vårt mål er derfor ikke å selge selskapet. Vi skal gjøre dette selv. Så får vi se om 10–20 år hvor vi står.

Støtte

I forrige uke ble selskapet Aquasolis Global tildelt 50.000 kroner i støtte fra SpareBank 1 SR-Bank etter å ha vært en del av et accelerator-program på CoWorx Kristiansand.

– Vi ble sett på som det prosjektet som utmerket seg mest blant 10 aktører. Det er vi selvfølgelig utrolig glad for. Det viser at arbeidet vi har lagt ned til nå, har vært riktig.

Aquasolis Global var også nominert til to priser på Nordic Startup Awards tirsdag kveld. Her ble det med nominasjonen for Stenberg og de andre gründerne av selskapet.