Den notoriske storscoreren fra Flekkefjord var mannen som taklet Erik Bauge (18) under mandagens oppgjør mellom Kvinesdal og Vindbjart 2. Taklingen resulterte i at Bauge brakk beinet rett av og dermed må se resten av sesongen fra sidelinjen.

– Han (Bauge) går med ballen og får en litt lang touch, så kommer jeg inn fra siden og tar ballen. Så kommer kneet mitt og treffer ankelen hans. At han får den skaden er utrolig trist, det er det ingen tvil om, sier Øyvind Gausdal til Lister.

– Gilbertson mener det var en grisetakling som fortjente rødt kort. Selv protesterte du på at det gule du fikk for taklingen?

– Det er sånn som skjer når du står oppi det. Der og da føler jeg at jeg tar ballen først, så kommer kneet etter og treffer ham. Når utfallet blir som det blir, er gult greit. Men det er ikke mer enn det, det var maks uheldig utfall. Det er ikke noe man ønsker å gjøre i det hele tatt. Dommeren sa også at jeg ikke gikk etter mannen, men etter ballen. Det er det andre beinet som uheldigvis treffer forkjært.

– Gilbertson kaller deg lite sympatisk?

– Han må selvfølgelig stå for det, men jeg blir litt overrasket over uttalelsene hans. Jeg pratet lenge med Gilb etter kampen, og jeg trodde vi var ferdig med det da jeg dro fra Kvinesdal. Gjort er gjort, og utfallet er trist og fryktelig. Veldig trist for Bauge å miste resten av sesongen.

– Har du pratet med Erik Bauge etter kampen?

– Jeg prøvde å få tak i nummeret hans i går, men har ikke lykkes ennå. Det skal komme en god bedring fra min side. En oppmuntring bør komme. Dette er trist for min del også, men det er selvfølgelig han som har det verst. Det så ikke veldig bra ut, men jeg håper han kommer kjapt tilbake på beina, avrunder Øyvind Gausdal.