Innen sommeren 2020 skal Fosselands-, Fedahei, Teistedal- og Vatlandstunnelene ha blitt utbedret med det nyeste sikkerhetsutstyret.

Mandag 19.august starter oppgraderingen av Fedaheitunnelen. Daglig leder i Allfarveg, Dagfinn Røkenes, forteller at de ligger i rute og at omkjøringen rundt Fedaheitunnelen ikke vil være komplisert.

– Det blir ikke manuell dirigering eller noen komplisert omkjøring. Det er bare å følge skiltene som viser omkjøringen via fylkesvei 461 (tidligere E39) gjennom Liknes.

Det blir ikke manuell dirigering eller noen komplisert omkjøring

Utsatt fire dager

Arbeidet i tunnelen skal være ferdig rundt 15. desember, og fram til da vil E39 stenges for trafikk fra øst ved Handeland og inne i Fedaheitunnelen ved avkjøring til Kvinesdal for trafikk fra vest. Det vil også pågå parallelle arbeider i både Vatlandstunnelen, Tesitedaltunnelen og østre del av Fedaheitunnelen.

Røkenes forteller at planen egentlig var å starte tunnelarbeidet 15. august, men fordi det var på en torsdag utsatte de det til mandag.

Mulig nattarbeid

– Fra mandag 19. august klokken 08.00 vil altså tunnelarbeidet begynne. Det kan hende det blir noen dager med nattarbeid hvor manuell dirigering er nødvendig, men det blir heller ikke noe problem, opplyser han.

Han bekrefter også at Fosselandtunnelen ble ferdig før ferien, men at farten foreløpig er skilta ned til 50 km/t på grunn av noen mangler i tunnelen.