Siden Flekkefjord lille julaften meget overraskende gjorde det klart at klubben ville trekke laget fra 4. divisjon og spille i 5. divisjon i 2020-sesongen, har Liland vært i tenkeboksen. Å spille i 5. divisjon var ikke aktuelt for 24-åringen.

– Spennende lag

– Kvinesdal har et spennende lag, og jeg melder overgang av sportslige årsaker og på grunn av familiesituasjonen min. 4. divisjon er et passende nivå, og så blir det bare 35–40 minutter å kjøre til trening fra Sira der jeg bor, sier Asle Liland.

Kvinesdal har et spennende lag, og jeg melder overgang av sportslige årsaker og på grunn av familiesituasjonen min.

Han debuterte for Flekkefjords A-lag som 16-åring tilbake i 2012, og han har også spilt kamper for Lyngdal og Vindbjart. Siden 2015 har Liland spilt for FFK, og var lagets kaptein og toppscorer med 14 mål i fjor.

– Valget var egentlig ikke så vanskelig. Jeg bestemte meg vel egentlig for en stund siden, men ville ikke forhaste meg, sier Asle Liland, som imponerte da han spilte treningskamp for Kvinesdal mot FLIK i forrige uke.

– Vanvittig glad

Bjørn Morris Egenes legger ikke skjul på at han har vært spent på hvilken klubb FFK-kapteinen ville velge.

– Vi har vært spente og litt usikre, men nå er jeg vanvittige glad for at Liland har valgt å spille for oss. Han var i fjor en av de aller beste spillerne i 4. divisjon og vil bli en solid forsterkning for oss. I tillegg til å være en meget dyktig fotballspiller, er han også en flott person, sier Bjørn Morris Egenes.

Vil bli best i Lister

Manageren er optimist og har tro på at A-laget vil få en bra sesong i årets 4. divisjon.

– Vi er en klubb i klar fremgang, med flott anlegg, mange gode spillere, og et helt nytt trenerteam. Målet vårt er å komme foran Lyngdal på tabellen og bli beste lag fra Lister. Vi har også et mål om å spille cupfotball i 2021, sier KIL-manageren.