Det kom fram da tidligere samferdselsminister og leder av Stortingets energi og miljøkomité, Ketil Solvik-Olsen, torsdag besøkte Kvinesdal Frp i valgkampinnspurten.

Saken om Buheii er en av de viktigste sakene i lokalvalget i Kvinesdal. Da klagebehandlingen var oppe i forvaltning i oktober i fjor var det kun Frp som ville ta klagen til følge.

Ketil Solvik Olsen besøkte Kvinesdal Frp og lokale vindmøllemotstandere torsdag. Foto: Privat

Delegert

– Store dispensasjoner ikke burde gis av administrasjon, å delegere bort så mye myndighet undergraver vårt demokrati. I slike store saker burde det vært naturlig at det kom til de folkevalgte. Vi hadde klagebehandling oppe i forvaltning i oktober i fjor og kun Frp sine stemmer ville ta klagen til følge, sier kommunestyrerepresentant og andrekandidat for Kvinesdal Frp, Linn Anita Reppen Egeland

I tillegg til Kvinesdal Frps toppkandidater deltok tre personer som har brukt mye tid, krefter og energi på sin motstand mot Buheii, Laila, Knut og Heidi Risnes. Heidi Risnes har sågar sendt personlig melding om å ta saken opp på nytt i kommunestyre til alle partiledere, men har kun fått svar av Frp, Venstre og Senterpartiet.

– Å ikke engang svare er for dårlig overfor innbyggerne våre, sier Reppen Egeland. Risnes stiller spørsmål til det meste av saksbehandlingen. Blant annet er dispensasjonen gitt til Buheii vindkraftverk AS, men det er Buheii vindkraft som søker. Daværende ordfører Svein Arne Jerstad (Ap) hadde permisjon fra sin jobb i NVE, og stemte for vindturbinene i kommunene. Da vi stilte spørsmål om habilitet ble det bare avblåst. Kommunelegen har aldri avgitt noen høring. Firmaet som har utredet støyen fraskriver seg hele ansvaret for rapporten de har laget. Samtidig er noen av de medeier i Buheii, fortsetter Reppen Egeland.

Kvinesdals ordførerkandidat Runar Nilsen (t.v.) sammen med Ketil Solvik Olsen og Linn Anita Reppen. Trioen vil kjempe for omkamp om vindmøller på Buheii. Foto: Privat

Støtte fra Solvik-Olsen

Solvik-Olsen var en populær samferdselsminister og har i sitt virke som politiker vært opptatt av å vektlegge lokaldemokratiet.

– Jeg oppfordrer alle til å stemme rett, slik at saken kommer opp igjen i kommunestyret, og saken blir i tråd med det lokalbefolkningen ønsker. Min erfaring er at regjeringen vektlegger lokaldemokratiet, derfor er valget på mandag viktig for deg som innbygger, sier Solvik-Olsen.

Jeg oppfordrer alle til å stemme rett, slik at saken kommer opp igjen i kommunestyret.

Kvinesdal Frp garanterer å ta saken opp igjen i kommunestyret. De lokale representantene hevder de hele tiden har jobbet aktivt imot vindmøllepark på Buheii, og har ikke ønsket å gi dispensasjon. Ifølge Reppen Egeland er saken av stor prinsipiell betydning, og verken utredet eller begrunnet tilstrekkelig. Kvinesdal Frp garanterer derfor å ta saken opp igjen i kommunestyret.

– Vi i Kvinesdal Frp garanterer at vi vil ha saken opp igjen i kommunestyret, ønsker du det samme er det viktig at du stemmer Frp på mandag! Vi ønsker å dra inn delegeringsreglementet å kikke på det, vi har stått alene om det tidligere, men håper nå alle ser viktigheten av å se over det. Vi stiller spørsmål til hvorfor de andre politikerene synes dette er greit, hva er vitsen med å være politiker om man vil delegere bort hele myndigheten, avslutter Reppen Egeland.