Leserinnlegg

Vi som stemmer Frp blir ofte stemplet som rasister, bompengeparti, kun opptatt av skatter og avgifter, vi bryr oss lite om de svake og er kort sagt noen store enkle iskalde egoister. Derfor har jeg lyst å prøve å fortelle deg uten «politikerspråk», slik alle kan forstå, hvorfor jeg vil stemme Frp til høstens kommunevalg.

Jeg har alltid engasjert meg i samfunnet og spesielt har jeg vært opptatt av de som faller utenfor og har ekstra ryggsekker å bære på. Dette gjelder både innen rus, eldreomsorg, psykiatri, utviklingshemmede, barn med spesielle behov, mobbing og ekskludering. Jeg har mye erfaring på alle av disse områdene og opplever til stadighet hvor mye disse og de pårørende må kjempe for å få et verdig liv, bli sett og hørt. Alt koster, og uansett hva man trenger hjelp til rundt om i kommunene, er det snakk om økonomi og hva man har råd til. Derfor er det kjempeviktig at de midlene vi har til rådighet fordeles på riktig måte! Oftest går det på bekostning av saker som har med primærtjenestene å gjøre innen helse, eldreomsorg, skole, oppvekst osv. Dette blir dessverre ikke grepet nok fatt i, og nå i valgkampens hete blir det kastet ut veldig mange store fagre politikerløfter og valgflesk som nok kan pirre noen hver, hvis vi ikke har beina på jorda. Er det slik at vi har råd til det vi vil ha råd til, bare det ser og høres fint nok ut og har de fineste og mest korrekte løftene og meningene?

Norge er et av verdens rikeste og «lykkeligste» land, de aller fleste betaler sin skatt med glede, vi har stor giverglede og er et foregangsland når det gjelder bistand. Dessverre pøser vi og ut milliarder på diverse prosjekt der lite blir fulgt opp og der pengene ofte kommer i feil hender. Hvis vi stiller kritiske spørsmål til dette og ønsker å bistå på en annen og mer rettferdig og økonomisk måte, fremstår vi som rå og hjerteløse. Samtidig så humper og går det med mange ting her hjemme i Norge og rundt om i kommunene.

På mange område ligger vi langt bak.

På mange område ligger vi langt bak.

For å ta noen eksempler. Vi hører og opplever til stadighet at skolene har for få ressurser og ansatte til å ta seg av alle elevene. De gjør en kjempejobb og gjør sitt beste, men mangler midler, støtte, veiledning og verktøykasse til å ta seg av elever som trenger ekstra ressurser. Kommunale instanser som har med sårbare mennesker å gjøre, mangler verktøy og saker stopper og blir ikke fulgt opp. Kommunikasjon, samarbeid og hvem som har ansvar er ofte en mangelvare. Viktige møter blir arrangert der instanser ikke har tid til å møte, fordi de har sprengt kapasitet.

Det er stadige utskiftninger hvor man ikke overfører saken til neste nye ansatt. Den nyansatte setter seg ofte ikke inn i saken og man må for tusende gang begynne med nye blanke ark.

Mange av våre eldre blir behandlet verre enn dyr fordi ansatte har ikke tid og ansatte nok til å ta de opp av senga, hjelpe de med å få i seg et måltid mat og en god prat. Gamle syke som har jobbet og betalt skatt hele livet og som trenger øyeblikkelig hjelp, må stå i helsekø i månedsvis før de får hjelp. Hjemmetjenesten har knapt kommet seg inn døra før de må løpe av gårde til neste bruker.

Mange av våre eldre blir behandlet verre en dyr.

Kommunen vår har barn som er ensomme, blir mobbet, aldri blir sett og inkludert.

Å få BPA (brukerstyrt personlig assistent) er en kamp å få innvilget. For de handikappede burde dette være en menneskerett.

Dessverre er det slik at mange av de som trenger hjelp må kjenne regelverket, rope høyt, være ressurssterke og ha de rette kontaktene. Hvem av våre svakeste får automatisk vite om alle rettighetene sine og får oppnevnt egen advokat?

De fleste blir kasteballer og det er ofte en tilfeldighet hvem du møter på i hjelpesystemet.

Slik skal det ikke være!

Frp er et parti i min kommune og fylke som virkelig bryr seg om dette og som tørr og si fra om denne urettferdigheten!

Bryr du deg like mye, så stem Frp!

Torbjørg Liavåg Eikeland,

Kvinesdal Frp