Dette kommer frem i en pressemelding torsdag ettermiddag.

– Det vises til melding publisert 30. april 2019 om at Flekkefjord Sparebank og Kvinesdal Sparebank innledet samtaler om sammenslåing. Bankene har ikke kommet til enighet om en avtale om sammenslåing og forhandlingene mellom bankene er derfor avsluttet, heter det i pressemeldingen.

Taus styreleder

Ifølge meldingen er styreleder Arne Ingebrethsen i Flekkefjord Sparebank og styreleder Arne Gravdal i Kvinesdal Sparebank kontaktpersoner i saken og står oppført med mobilnummerene sin på pressemeldingen, men det viser seg at de ikke har noen kommentarer utover den korte pressemeldingen.

– Nei, jeg har ikke kommentarer utover det som står i pressemeldingen på nåværende tidspunkt, sier Arne Ingebrethsen.

– Og det kommer heller ikke Arne Gravdal til ha dersom du ringer ham, legger han til.

Styreleder Ingebrethsen kan heller ikke anslå når det er mulig å få en kommentar.

Med en forretningskapital på nærmere 11,5 milliarder kroner og en egenkapital på over en en milliard kroner, var tanken at den nye banken skulle bli en viktig aktør for både privat- og næringslivskundene i hele regionen. Jan Kåre Eie var planlagt som banksjef i den nye banken. Han har nå samme stilling i Flekkefjord Sparebank. Foto: Flekkefjord Sparebank

«Forlovelsen» ble brutt

I april i år ble det kjent at styrelederne i Kvinesdal Sparebank og Flekkefjord Sparebank i lengre tid hadde snakket om å fusjonere. Etter samtaler i vinter, gikk de i forhandlinger om å danne Lister Sparebank.

– I løpet av de siste fire årene har det vært noen møter med Flekkefjord Sparebank. Sist var i slutten av januar da det ble klart at styret måtte begynne å lete etter en ny banksjef da det hadde oppstått en situasjon der Vidar Torsøe ville slutte som banksjef. Jeg dristet meg til å spørre styret om det kunne være en idé å snakke sammen igjen. Nå har vi kommet til forlovelse mellom de to bankene. Det som nå gjenstår er forhandlinger, og at vi må gå veien om generalforsamling og tillatelse av de offentlige myndighetene om en sammenslåing, sa styreleder i Kvinesdal Sparebank Arne Gravdal på en pressekonferanse da planene ble lagt frem i april.

Nå viser det seg altså at forlovelsen ble brutt før bryllupet ble gjennomført.

Les mer om saken her: