Initiativtaker og ildsjel bak prosjektet, Tor Arve Barøy fra Kvinesdal, forteller at bandet Blow your heads off har fått oppleve å dele scene med med flere titalls dyktige solister og musikere i området mellom Kristiansand og Moi.

Nærmere 90

– Faktisk er det totale antallet oppi i nærmere 90 personer, opplyser han. Et viktig poeng for ham og prosjektet er å gi seg mens leken er god og at man fremdeles synes det er gøy.

Faktisk er det totale antallet oppi i nærmere 90 personer.

– Og at musikkgleden som var på plass fra første tone på første konsert fremdeles vedvarer. Blow your heads off velger å avslutte denne to-årige festen med en siste konserthelg i Kvinesdal kulturhus, poengterer Barøy.

Tor Arve Barøy er primus motor for Blow your head off-konsertene. Foto: Jan H. Helmersen
Kjell Tore Kvinlaug (Gyland), Andreas Ougland (Konsmo), Liv Marie Østebø (Konsmo) har sunget og spilt på konsertene i løpet av disse to årene. Foto: Privat

Han opplyser dessuten at også denne helgen så vil et rikt utvalg av solister og musikere fra hele regionen bli med på scenen for å markere avslutningen.

– Dette blir en slags «greatest hits parade» fra både Blow your heads off sine konserter, og fra selve musikkhistorien, sier Barøy, som ikke ser bort ifra at det kan bli etablert lignende prosjekter i fremtiden.

Dette blir en slags «greatest hits parade» fra både Blow your heads off sine konserter, og fra selve musikkhistorien.

– De kan kanskje komme til å gå noen år, før vi tar opp igjen hansken. Men det er meningen at det skal fortsette. Det er jo så gøy å få fram nye talenter, sier han.

Blåserekke

Et viktig poeng i forhold til prosjektet har vært å få med blåsere.

– Blåsere er med på å løfte rocken til nye dimensjoner. På en måte er det et storband uten å være det, utdyper Barøy.

Blåsere er med på å løfte rocken til nye dimensjoner

Per Sigurd Sindland og Sondre Aase (begge Kvinesdal) og Steinar Bjørnstøl (fra Lyngdal) har bidratt på konsertene. Foto: Privat
Vilde Karoline Mortensen (Flekkefjord), Vidar Søstrand (Gyland) og Roy Henning Unhammer Hadland (Lista) har vært med. Foto: Privat

Han vedgår dessuten at en viktig drivkraft og inspirasjonskilde for ham har vært The Band, og the Last Walz som ble laget i 1976.

– Kjennere vil nok dra kjensel på likheten, sier han.

Også humor har vært viktig å formidle, blant annet fra Monty Pyton.

Bandet blir for anledningen utvidet med Christian Seneger på trommer, og Niclas Pedersen på sax og fløyter. Ellers består Blow your heads off av Ann Kristin Eikeland, Tor Arve Barøy, Sven Eivind Stakkeland, Kaldo Kiis, Narve Kristiansen, Erling Andreas Gundersen, Daniel Hinderaker og Idar Eliassen Pedersen.

– Konserten kaller vi for «The Final Blow». Det blir konserter både fredag og lørdag i Kvinesdal kulturhus. Billettene har allerede begynt å bevege på seg, avslører Tor Arve Barøy.