– For å vise bredden vi har i butikker og næring i Kvinesdal, har vi et industriområde hvor vi arrangerer en egen Åmot-dag, hvor butikkene og næringsdrivende kan vise hva de tilbyr, forteller Per Tore Bjerge ved Handelshuset Kvinesdal.

DET ER HANDELSHUSET som arrangerer vårsleppet, som er gitt datoen 5. mai.

– Dagen er satt av til aktiviteter og underholdning - fra trylling til ballongshow. Det blir konkurranser og tilbud. Også lag og foreninger har muligheter til å ha stand og vise hva de driver på med, påpeker Bjerge.

Hovedsaken her er å vise hva vi har å tilby.

På programmet for dagen står blant annet olabilløpet, show med Erik Mogeno og auksjon. Ellers er det også en hel rekke aktiviteter og opplegg, med alt fra brannvesenet, salg av mat, AmCar, rideklubben og konkurranser. Påmeldingen for olabilløpet håper Bjerge imidlertid vil ta seg opp, ettersom det foreløpig ikke er det store antallet påmeldte.

5. mai arrangeres vårsleppet på Åmot, Kvinesdal. Det gir bedriftene og næringsdrivende mulighet til å vise hva de har å tilby. Det bys på show, aktiviteter, mat, vårslepptilbud, med mer. Fra venstre: Bjørn Morris Egenes (Montér), Per Tore Bjerge (Handelshuset Kvinesdal) og Olaf Gustav Viktor Søgård (Montér). Foto: Malene Sørensen Lundberg

DET HELT NYE i år er musikkloppemarked.

– Det er rett og slett musikere og musikkinteresserte som har gammelt eller nytt utstyr, som har en stor stand hvor de selger brukt musikkutstyr. Vi oppfordrer dem til å spille og ta noen sanger underveis, slik at det blir noe underholdning utover hele dagen fra den standen, informerer Bjerge.

Vi oppfordrer dem til å spille og ta noen sanger underveis, slik at det blir noe underholdning utover hele dagen fra den standen.

Lucas Neset (5) fikk mye oppmerksomhet i denne olabilen i fjor. Her kjører han i mål. Foto: Mona Wikøren
Her blir en av deltakerne i olabilløpet intervjuet av Geir Stølen som var speaker under løpet på fjorårets vårslepp. Foto: Mona Wikøren

DETTE BLIR det syvende året Olaf Gustav Viktor Søgård ved Montér er med på vårsleppet, og forventningene er godt på plass.

– Vi kjører en auksjon her på Montér hvert år, og forventningene er at det skal bli bedre enn i fjor - og mer moro enn i fjor. I tillegg er det mye liv og røre rundt oss; her er det klovner og sirkus, basar og hoppeslått, forteller han.

– Hvilken betydning har vårsleppet for bedriftene?

– Det er et løft. Det gjør at det kommer nye folk inn og ser hva vi har av vareutvalg. Så det har stor betydning for oss, sier Søgård.

Kjøp og salg av brukte ting er en del av vårslepp-opplegget. Bildet er fra fjorårets arrangement. Foto: Mona Wikøren