Det er klart etter at hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø (SAM‐utvalget) nylig behandlet meklingsprotokollen for kommunedelplan. Vedtaket om å frafalle innsigelsen var i tråd med fylkesrådmannens forslag.

Innsigelsen gjaldt omdisponering av jordbruksareal til næring og industri.

Det har vært mekling om denne planen. Vedtaket om å gå godta omdisponeringen til næringsareal er i tråd med innholdet i meklingsprotokollen. Det innebærer blant annet at kommunen er innforstått med at det ikke skal drives handel i et område som er benevnt som BN1.

– Fylkeskommunen viser til opplysninger fra kommunen om interesse for næringsarealer som er kommet frem i meklingsmøtet, og ser at det kan være behov for arealer til ny virksomhet med tilknytning til annen næringsvirksomhet i området, herunder havnevirksomheten. Fylkeskommunen har merket seg kommunens redegjørelse for at man har vært svært restriktiv med hensyn til hvilke virksomheter som har vært ønsket i området. Fylkeskommunen vil fremholde at man ikke vil gå med på ytterligere utvidelse av næringsområdet, heter det i meklingsprotokollen.

Etter denne runden er nå fylkeskommunen helt fornøyd med innholdet i planen.

– Fylkeskommunen vurderer i det vesentlige nytt forslag til kommunedelplan for Øyesletta som et godt grunnlag for en positiv utvikling av området, heter det i første punkt i utvalgets vedtak fra mars.

For det andre er fylkeskommunen fornøyd med at deres faglige råd er tatt til følge ved at boligområdet Steindør/Gullestad med jordbruksinteresser er tatt ut av planen. I tillegg er LNF-område med spredt boligbygging er betydelig redusert og nyere tids kulturminner avklart ved at LNF-områder ved Slimestad er tatt ut av planen.