– Jeg er veldig imponert over det Kvinesdal har gjort. Kommunen har fått ungdommen til å synliggjøre hvilken risiko man tar hvis man ikke oppfører seg ordentlig i trafikken. Det er gledelig at de har klart å vekke holdningene blant de unge i kommunen, sier statssekretær Tommy Skjervold (Frp) i Samferdselsdepartementet til Kvinesdal24.

Statssekretær Tommy Skjervold (Frp) i Samferdselsdepartementet skrøt av Kvinesdals trafikksikkerhetskampanje-prosjekt. Foto: Tom Arild Støle

Han og mange flere var til stede da nyttårsaksjonen tradisjonen tro ble arrangert ved E 18 ved Sørlandsparken i Kristiansand torsdag ettermiddag. Aksjonen arrangeres av Aust-Agder og Vest-Agder fylkeskommuner, Statens vegvesen, Politiet, Trygg Trafikk og Den norske kirke, og har til hensikt å rette fokus mot trafikksikkerheten på veiene.

Jeg ble med i prosjektet fordi jeg vil være med og bidra til at vi ikke skal miste flere i trafikken.

120.000 visninger

Under årets program var særlig Kvinesdals trafikksikkerhetskampanjefilm-prosjekt «Kjør me ved» viet stor oppmerksomhet. Filmen er blitt vist over 120.000 ganger på nett.

Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug var konferansier, og Marthe Nilsen (19), som har deltatt i prosjektet fortalte de fremmøtte om unge kvindølers holdninger i trafikken.

Seks personer, flesteparten av dem unge, døde i Kvinesdal-trafikken på fem år. Den siste dødsulykken i kommunen skjedde høsten 2016.

– Tallet er helt grusomt. Selv har jeg vært med på å miste venner. Det var skikkelig vondt. Jeg ble med i prosjektet fordi jeg vil være med og bidra til at vi ikke skal miste flere i trafikken, sier Nilsen.

Marthe Nilsen fra Kvinesdal har deltatt i trafikksikkerhetskampanjeprosjektet «Kjør me ved». Både hun og ordfører Per Sverre Kvinlaug var sterkt delaktige da den årlige nyttårsaksjonen ble arrangert ved E 18 ved Sørlandsparken i Kristiansand torsdag ettermiddag. Foto: Tom Arild Støle

Sterke inntrykk

«Kjør me ved»-filmen, som ble vist på storskjerm under nyttårsaksjonen, gjorde sterke inntrykk blant de fremmøtte. Det samme gjorde historien til Ole Rabbersvik fra Songdalen, som selv opplevde å få livet sitt snudd opp ned i en trafikkulykke for snart tre år siden.

Etter en seanse innendørs, gikk de fremmøtte, deriblant politikere, representanter fra Statens vegvesen, politi, brannvesen, ambulansepersonell og andre ut på E 18 med fakler.

Det var ingen personer som mistet livet i trafikken i Lister i 2017. Trafikken krevde tre ofre i Vest-Agder-trafikken, og to i Aust-Agder. Dette er totalt ni færre enn i 2016. På landsbasis var det i fjor 107 trafikkdrepte på norske veier.

Den årlige nyttårsaksjonen ble torsdag ettermiddag arrangert ved E 18 ved Sørlandsparken, for å minnes de trafikkdrepte, og for å sette fokus på trafikksikkerhet. Foto: Tom Arild Støle
Kvinesdal-ordfører Per Sverre Kvinlaug (KrF) var konferansier under nyttårsaksjonen. Foto: Tom Arild Støle
Ordfører Per Sverre Kvinlaug (nummer to fra venstre), Marthe Nilsen og Kjell N. Nilsen, alle fra Kvinesdal, deltok under årets nyttårsaksjon. Foto: Tom Arild Støle