På scenen har arrangørene samlet et artist-trekløver som har gjort seg bemerket nasjonalt de siste årene: Lewi Bergrud, Hilde Selvikvåg og Sofie Fjellvang. I tillegg medvirker ett par av regionens flinke sangere sammen med et dyktig husband under ledelse av kapellmester og trommis Jan Aril Edvardsen Moi. Han har med seg gitaristene Torkel Haddeland og Håkon Øgreid, samt Erling Andreas Gundersen på bass.

– Vi forventer mye folk, da vi har skaffet et knippe av fantastiske nasjonale artister samt noen skikkelig spennende lokale vokalister, sier Jan Aril Edvardsen Moi til Lister24.

Vi forventer mye folk, da vi har skaffet et knippe av fantastiske nasjonale artister samt noen skikkelig spennende lokale vokalister.

Ettertraktet musiker

For Lewi Bergrud ble et musikkfylt hjem og det glade bedehusmiljøet et uvurderlig utgangspunkt for en videre karriere i musikk- og formidlingsbransjen. Lewi er en ettertraktet studiomusiker som dukker opp på et utall album, TV-program, reklamer og på tur med de største artistene.

I dag er Lewi også selv en ettertraktet soloartist som gjester små og store scener i inn- og utland.

Slik beskrives han i en utsendt pressemelding:

– En konsert med Lewi Bergrud er en eksplosjon av energi og uventede overraskelser. Dette kombinert med et personlig og ekte ønske om å formidle håp, trøst og godhet gjør at du vil oppleve at både hårene reiser seg og tårene triller, og man sitter igjen med en genuin og god opplevelse som ikke kan beskrives med ord.

Klar for Dina Music Fest i Sarons Dal Arena lørdag 15. april: Det norske popfenomenet Hilde Selvikvåg. Foto: Julie Pike

Fengende på norsk

Hilde Selvikvåg har med sin fengende musikk på klingende jærdialekt etablert seg som et stort låtskrivertalent og en folkekjær artist.

I 2015 slapp hun debutalbumet «Slepp meg fri» som ble nominert til Spellemannsprisen. Deretter kom gjennombruddslåten «Karusell» som gikk rett inn på A-lista til NRK P1, og siden har hun ikke sett seg tilbake.

Så langt i karrieren har Selvikvåg blitt listet med hele åtte spor på NRK P1/ P3, og har her markert seg som en av Norges mest spilte norskspråklige artister.

– Med sin klokkeklare stemme har hun sunget seg inn i mange hjerter og vist at hun er en unik artist som våger å gå sine egne veier, sier Jan Aril Edvardsen Moi.

Klar for Dina Music Fest i Sarons Dal Arena lørdag 15. april: The Voice- og Melodi Grand Prix-finalist Foto: Odd Arild Nessa

The Voice-finalist

Sofie Fjellvang er fra Kristiansand, men bosatt i Oslo. Hun fikk sitt gjennombrudd som artist da hun kom til finalen i The Voice på TV2 i 2021. Etter det har hun vært på sommerturné på Sørlandet, deltatt på Beat for Beat og blitt blant de fire beste i Melodi Grand Prix med låten «Made of Glass». Julen 2022 var hun på juleturné med Christian Ingebrigtsen, Gaute Ormåsen, Torstein Sødal og Maria Arredondo.

Sofies nyeste låt ble gitt ut 3. februar i år. Dette er en egenskrevet låt med tittelen «Len Deg Inntil Meg».

Kirsti Lie Carlsen fra Farsund skal synge i Sarons Dal Arena på Dina Music Fest lørdag 15. april. Foto: Privat

I tillegg til de tre etablerte artistene, deltar også to lokalregionale sangere på Dina Music Fest. Fra Farsund deltar Kirsti Lie Carlsen.

– Hennes musikalske favoritter ligger innenfor rock og metal. Men hun synger de fleste sjangre glitrende, sier Jan Aril Edvardsen Moi.

11 år gamle Adele Lovise Kvinlaug blir kveldens yngste sanger. Adele er datter til ordfører Per Sverre Kvinlog og bor på Kvinlog i Kvinesdal kommune.

– Hun har en vakker stemme som vi syns at flere må få høre. Adele er glad i sang, dans og musikk og synger i Kvinesdal Soul Children, sier Edvardsen Moi.

Kvinesdal-ordførerens datter, 11 år gamle Adele Lovise Kvinlaug blir kveldens yngste sanger på Dina Music Fest lørdag 15. april. Foto: privat

Innsamling

Alt overskudd fra konserten går til bygging av omsorgsbyen som Dina-stiftelsen bygger opp i Uganda for barn med funksjonsnedsettelse. Den skal redde flere hundre barn som blir født inn i denne verden uten å bli tatt vare på.

– Barn blir ofret, far stikker av sted og mødre orker ikke mer og kvitter seg med barnet. Dette kan vi sammen gjøre noe med, sier Glenn Tønnessen som representerer Sarons Dal Arena i arrangementskomiteen.

Foruten Tønnessen og Edvardsen Moi består komiteen av Nathalie Edvardsen i Dina-stiftelsen.

Leder av Dina-stiftelsen, Rune Edvardsen, vil for øvrig formidle ferske inntrykk fra denne omsorgsbyen under konserten. Det vil også bli gitt anledning til å være med å støtte prosjektet ut over å løse billett, opplyser arrangørene.

Klar for Dina Music Fest i Sarons Dal Arena lørdag 15. april: The Voice- og Melodi Grand Prix-finalist Foto: Ulrikke Nilsen Sørlie