– Det kom et innlegg, og jeg bare headet. Jeg kjente at det var et godt treff, og forsto raskt at det kom til å bli mål. Det kan ikke bli bedre enn dette, å score på overtid og slå Flekkefjord på denne måten, gliser Reiersen.

– Veldig viktig

Bunnlaget Kvinesdal tok dermed tre livsviktige poeng i kampen om å overleve i årets 4. divisjon. At seieren kom mot erkerivalen Flekkefjord, som de tapte 0–2 for i vårkampen 16. mai, gjorde at poengene smakte ekstra godt for de mørkeblå.

– For oss var dette naturlig nok veldig viktig. Det var en kamp med mye jobbing, løping og kriging. Det var ufattelig deilig å få lønn for alt strevet, sier Reiersen.

Han kom inn som innbytter i første omgang, og matchvinnermålet var hans andre scoring for sesongen.

Flekkefjord-keeper Fredrik Pedersen får her rødt kort etter sin takling av Kvinesdals Steffan Klungland. Foto: Tom Arild Støle

Det står utrolig respekt av det spillerne gjør i dag.

Tok fyr

Mandagens lokaloppgjør mellom Flekkefjord og Kvinesdal så ut til å bli av det kjedelige slaget. Det var målløst og sjansefattig til pause, og det var ikke altfor mye som skjedde i begynnelsen av andre omgang heller.

Men etter 65 spilte minutter, på stillingen 0–0 tok det fullstendig fyr.

Kvinesdals Jan Gunnar Rennestraum ble utvist etter en takling av Frede Kydland. Flekkefjord festet raskt et kraftig grep om kampen, og det tok ikke lange tiden før hjemmelagets Daniel Tjørhom satte inn kampens første scoring.

Der og da så alt ut til å gå Flekkefjords vei.

– Da Flekkefjord tok ledelsen 1–0 så det ikke akkurat lyst ut for vår del nei, medgir spillende Kvinesdal-trener Thomas Gilbertson.

Men kvindølene så ikke ut til å la seg påvirke av at de fikk et mål imot, og seks minutter etter at vertene tok ledelsen, var Steffan Klungland farlig frempå. Kvinesdal-spissen ble felt av Flekkefjord-keeper Fredrik Andersen på en så brutal måte at også Andersen ble utvist.

Christoffer Hansen scoret direkte på frisparket fra like utenfor 16-meteren, og lagene var like langt. Ikke lenge etterpå var samme Hansen frempå igjen, og ga gjestene ledelsen da han satte inn 2–1.

Kvinesdal så ut til å dra seieren i land, men tre minutter før ordinær tid utliknet Haakon Lende for hjemmelaget til 2–2 fra nærmest død vinkel.

Kampen bølget fram og tilbake, og fire minutter på overtid stanget 18-årige Reiersen inn seiersmålet for Kvinesdal.

Flekkefjord-spillerne jublet for Daniel Tjørhoms 1-0-scoring etter 65 minutter. Foto: Tom Arild Støle
Kvinesdals Rolf Eikeland setter inn en susende takling på Flekkefjords Bård Petter Nielsen. Foto: Tom Arild Støle

– Respekt

– Det står utrolig respekt av det spillerne gjør i dag, ved å snu kampen etter å ha ligget under. Dette er for oss tre livsviktige poeng i kampen for å overleve i divisjonen. At vi slår Flekkefjord gir en ekstra stor selvtillit og god stemning i gruppa. Da Marcus satte inn 3–2-målet jublet vi så mye at jeg tror jeg fikk en blackout. Jeg husker egentlig ikke så mye fra minuttet etter scoringen, ler Thomas Gilbertson.

I Flekkefjord-leiren var det en dyster stemning etter tapet mot Kvinesdal.

– Det er ingenting som er surere enn å slippe inn mål på overtid og tape kampen. I hvert fall ikke mot Kvinesdal. Etter at de fikk en spiller utvist hadde vi kampen i vårt spor, og vi hadde nok sjanser til å avgjøre. I stedet slipper vi dem for lett til og lar dem score. Det er ekstra surt når de har tre skudd på mål i hele kampen, og scorer på dem alle, sukker Flekkefjord-kaptein Dan-Christer Virak.

Flekkefjord-kaptein Dan-Christer Virak i duell med Kvinesdals Rolf Eikeland. Foto: Tom Arild Støle

Vi burde klart å unngå situasjonene som førte til at de scoret.

Frykter ikke nedrykk

Flekkefjord har ikke vunnet siden 21. juni, og har falt som et blylodd på tabellen, fra førsteplass til 10. plass.

– Poengfangsten har vært laber i det siste. Men jeg er ikke redd for at vi skal rykke ned, sier Virak.

Flekkefjord-trener Øyvind Maude Nedland mener laget hans har seg selv å takke for at Kvinesdal vant.

– Vi burde klart å unngå situasjonene som førte til at de scoret. Samtidig er det ufortjent at vi taper. De hadde tre sjanser og scoret på alle, så selvsagt er det skikkelig surt. Det er vi som prøver å skape ting utpå banen. Men de får ta med seg denne seieren ned i 5. divisjon, sier han, med et syrlig stikk til erkerivalen.

Heller ikke han frykter at Flekkefjord skal rykke ned, til tross for en mager poengfangst så langt i høst.

– Vi får bare reise kjerringa i neste kamp. Jeg tror vi skal klare oss greit. Det er noen poeng ned til nedrykksplass, sier Maude Nedland.

Christoffer Hansen scoret to mål for Kvinesdal i mandagens lokaloppgjør mot Flekkefjord. Foto: Tom Arild Støle
Flekkefjords Runar Hansson med ballen, mot Steffan Klungland. Foto: Tom Arild Støle
Om lag 150 tilskuere hadde tatt turen til Uenes stadion for å få med seg mandagens lokaloppgjør. Foto: Tom Arild Støle
Marcus Reiersen og resten av Kvinesdal-spillerne jubler hemningsløst etter 3–2-seieren mot Flekkefjord mandag kveld. Foto: Tom Arild Støle