Mobildekningen på fylkesveien mellom Farsund og Kvinesdal er en problematikk som nå tas opp til samferdselsministeren via skriftlig spørsmål av stortingsrepresentant Gisle Meininger Saudland.

I sitt spørsmål til statsråden viser Saudland til at mobiltelefondekningen er så dårlig noen steder i landet at det hindrer effektiv transport til og fra eksempelvis sykehus.

– Fylkesvei 465 fra Farsund til Opoftekrysset på E39 fungerer som hovedvei for trafikanter som kjører mellom Farsund og Flekkefjord og mellom Farsund og Kvinesdal. Den blir også brukt for å frakte pasienter til Flekkefjord sykehus etter at Farsund sykehus ble nedlagt. Drosjenæringen har tidligere uttalt at de ikke vil benytte veien som transportvei til sykehuset fordi de mangler mobiltelefondekning på veien, skriver Saudland.

Lokalpolitisk tema

Stortingsrepresentanten refererer til en reportasje fra 2012 hvor Telenors dekningsdirektør uttalte til NRK Sørlandet at det vil bli full mobildekning på denne strekningen innen ganske kort tid.

– Åtte år senere er det fortsatt ikke god nok mobiltelefondekning på strekningen. Dette har nylig vært et lokalpolitisk tema i både Farsund og Kvinesdal, og ble blant annet løftet i en interpellasjon fra en av undertegnedes partikollegaer i Kvinesdal kommunestyre i mai.

Saudland spør statsråden hva som vil gjøres for å bedre mobiltelefondekningen på fylkesvei 465 mellom Farsund og Kvinesdal, og om statsråden vil ta kontakt med kommunene for å være behjelpelig med en løsning.

Det foreligger foreløpig ikke svar på spørsmålet, som statsråden har en ukes tid til å besvare skriftlig.

Stortingsrepresentant Gisle Meininger Saudland (Frp) spør statsråden om hva som gjøres for mobildekningen mellom Farsund og Kvinesdal på fylkesvei 465, og om statsråden vil ta kontakt med kommunene for å være behjelpelig med en løsning. Arkivfoto. Foto: Cecilie Nilsen