Det sier Reidar Eriksen, som sammen med kona Doris bor på Ulland. De er begge 80 år, og har lenge vært engstelige for at noe alvorlig skulle skje, og at de ikke får ringt. I tillegg til høy alder har ekteparet plager som astma og høyt blodtrykk.

– Og etter koronaen har vi blitt enda mer engstelige. Hadde jeg vært ordfører i en bygd som ikke sørget for slike ting, hadde jeg skjems, tordner Reidar Eriksen, og får støtte fra sin kone Doris.

Han sier dessuten at det i en lokalavis i Lister, i forbindelse med utbyggingen av veinettet i Lister-regionen, den såkalte Listerpakken, sto at det skulle bli full mobildekning langs fylkesvei 465.

– Da husker jeg at jeg tenkte, at nå får vi endelig mobil, sier Eriksen, 14 år senere.

Da husker jeg at jeg tenkte, at nå får vi endelig mobil.

Les ordførerens svar her.

Ifølge ex-rockeren Reidar Eriksen, går det på motivasjonen løs. Foto: Bjørn Hoel

Lite motivert

Lister skrev for øvrig en større sak om ex-rockeren Reidar Eriksen i februar. Sammen med Tjodolfs sangkamerater underholder han hver mandag for demente og langtids-beboere på Kvinesdal omsorgssenter, uten å ta noe som helst betalt.

– Jeg må innrømme at motivasjonen er på bånn i forhold til å fortsette, når en blir behandlet så dårlig i sin egen kommune, sier han.

Selv mener han at han har gjort hva han kan for å få mobildekning på Ulland. I tillegg til å ha kontaktet ordførere for flere perioder i Kvinesdal, ikke minst dagens ordfører, Per Sverre Kvinlaug, flere ganger, er det også installert wifi i huset, og han har fasttelefon.

– Når det gjelder wifien, så virker jo ikke den utenfor huset. Og skulle vi få strømbrudd har vi heller ikke fasttelefon. Hadde det enda vært den gamle typen, men den vi har nå er koblet til strømmen, sier han.

Doris og mannen Reidar Eriksen fortviler over dårlig mobildekning på Ulland i Kvinesdal. Foto: Bjørn Hoel

Smittestopp-appen

Et annet poeng i denne sammenhengen er at befolkningen nå har blitt oppfordret til å laste ned den såkalte smittestopp-appen, for å forhindre koronasmitte.

– Mobildekningen slutter når vi er utenfor huset. Og da er vel poenget borte, sukker kona Doris.

Ekteparet får også støtte på Facebook. I gruppa Styre og Stell i Kvinesdal, skriver for eksempel Kjell N. Nilsen at det i dag bør være en menneskerett å ha tilgang på internett og mobiltelefon. Og videre:

«Tankene jeg her setter ord på kom etter en samtale med sambygdingene mine, Doris og Reidar Eriksen som både er engstelige, skuffede og ikke minst i harnisk over sendrektighet fra kommunens side. Etter min oppfatning er det fullt forståelig».

Reidar Eriksen er lite fornøyd med Kvinesdals håndtering av mobildekning-problematikken i kommunen. Foto: Bjørn Hoel

Satt av penger

Dessuten skal ekteparet ha hørt at det er satt av penger i Kvinesdal kommune, som skal gå til mobildekning i kommunen.

– Jeg har hørt snakk om at det skulle være på omtrent 1,5 millioner. Den siste beskjeden jeg har fått nå er at det skal skje i løpet av 2020, 2021. Men nå har jeg hørt så mye, at jeg vet ikke hva jeg skal tro. Å sette opp en slik mast kan vel ikke ta så lang tid, sier Eriksen.

Det er for øvrig ikke bare ekteparet Doris og Reidar Eriksen som bor på Ulland.

– Det er fire husstander her. Blant annet min sønn og svigerdatter. Vi er svært takknemlige for at de bor i nærheten av oss, sier han.

Utforkjøringer

Og det er ikke kun for sin egen del de er bekymret.

– Det har i løpet av de siste årene vært tre utforkjøringene i vannene her. For noen år siden kjørte det ut en skolebuss nedenfor. En gang holdt det også på å utvikle seg til å bli en stor brann på Ulland. Heldigvis gikk det godt, sier Reidar Eriksen.

Det har i løpet av de siste årene vært tre utforkjøringene i vannene her.