Dette betyr at verftet på Angholm langs Fedafjorden sikrer omsetning av overskuddsmetaller etter opphugging av båter og skip.

– Vi skal være det mest miljøvennlige alternativet i bransjen og dermed var det viktig å kunne behandle avfallet innendørs, forteller daglig leder i Green Yard, Hans Jørgen Fedog i en pressemelding.

– Jeg ser frem til veien videre med et så profesjonelt selskap som NGM. Dette er et samarbeid hvor begge parter bringer noe til bordet som vil styrke begge selskapene fremover, sier han videre.

Daglig leder i Green Yards i tørrdokken inne i den store verftshallen. Metaller fra båter som blir hugget skal selges til Norsk Gjenvinning. Foto: Torrey Enoksen

Under resirkulering og opphugging av skip og annet maritimt utstyr, forventer ledelsen ved Green Yards at de vil behandle opp i mot 30.000 tonn skrapmetall i året. Mesteparten av metallet skal klippes opp og vil bli behandlet inne i den over 125 meter lange verftshallen.

Norsk Gjenvinning Metall AS er en av Norges største behandlerne av stål og metallavfall. S elskapet behandler og gjenvinner stål og andre metaller fra kunder over hele Norge.

Metallet selskapet kjøper blir omdannet til råvarer som kan smeltes om og bli brukt i andre produkter. Norsk Gjenvinning Metall eies av Norsk Gjenvinning som er Norges største aktør innen avfallshåndtering.

Avtalen gjelder fra 1. mars, men det er ikke kjent hvor mye avtalen er verd.