– Dette resultatet er en fantastisk tilbakemelding fra folket. Jeg er utrolig lettet over responsen, sier Kvinlaug, som vi møtte utenfor rådhuset rett etter at valgstyret hadde avsluttet sitt møte.

Jeg er utrolig lettet over responsen.

Per Sverre Kvinlaug kom rett fra møtet i valgstyret da vi snakket med ham. Foto: Bjørn Hoel

– Lyst på mer

– Det er fortsatt uklart hvordan det nye kommunestyret skal settes sammen, men jeg har veldig lyst til å fortsette, sier ordføreren mens vi rusler gatelangs langs Nesgata i Kvinesdal sentrum.

Han er på vei til sine partikolleger som sitter på menighetssenteret, hundre meter fra rådhuset.

På forhånd uttalte han at målsettingen var å komme opp i seks mandater.

– Det er helt fantastisk at vi har gjort dette og nå har sju. Men nå vil jeg veldig gjerne tilbake til mine folk, som fortjener mye ros for den kjempejobben de har gjort, sier Kvinlaug.

Ole Helle fra Sp ble den store valgvinneren i Kvinesdal, og smiler fra øre til øre. Foto: Bjørn Hoel
Slik jubler man blant sine egne. Bildet er tatt på Bryggerhuset og Sp sin valgvake. Foto: Bjørn Hoel

God stemning

Under Senterpartiets valgvake på Bryggerhuset var det stor stemning, og høye rop da avisen ankom. Slik det ser ut vil partiet få hele 21,9 prosent av stemmene, noe som er en fremgang på hele 14 prosent fra forrige valg. De er nå Kvinesdals nest-største parti, med en oppslutning på 21,9 prosent, nøyaktig like store som Ap

– Jeg er alltid optimist og hadde håpet på at vi gikk fra to til seks mandater, sier Ole Helle, samtidig som han smiler fra øre til øre.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Med dette resultatet står vi sterkere i forhandlinger. Vi har også vært godt samkjørte med ledelsen sentralt i Sp. Vi har dessuten stort fokus på at Kvinesdal Sp skal være nær folk, sier han.

Jeg er veldig godt fornøyd.

– Hva tenker du om å bli ordfører?

– Så langt har vi ikke tenkt. Det er for øvrig ingen tvil om at den sittende ordføreren har gjort en kjempejobb, poengterer Ole Helle.

Ole satt sammen med flere andre partikolleger og spiste pizza og så på valgsending da avisen var innom. På spørsmål til dem om hva de mener om grunnen til at partiet har gjort det så bra, svarer de:

– Vi har beina godt plantet på jorda, og så er vi tydelige.

Ap ble det partiet som tapte aller mest. Ordførerkandidat Bente Ingebretsen og partiveteran og eks-ordfører Odd Omland er skuffet. Foto: Bjørn Hoel

Ned tre mandater

Et parti som ikke gjorde det så bra denne gang var Ap, som gikk tilbake hele elleve prosent, som i praksis vil si tre mandater.

– Det er klart vi er skuffa. Når går vi tilbake fra ni til seks mandater. Jeg visste det ville bli tøft å utkonkurrere Per Sverre, som er en flott mann og som har gjort en veldig god jobb. Og Sp har jo framgang over hele landet, reflekterer ordførerkandidat Bente Ingebretsen.

Da vi spør henne om det har hatt noe å si at hun er kvinne, sier hun:

– Det spørsmålet har jeg selv stilt meg, og jeg vet ikke. Samtidig ser jeg ikke at vi kunne gjort noe annerledes i valgkampen.

Samtidig ser jeg ikke at vi kunne gjort noe annerledes i valgkampen.

Tidligere mangeårig ordfører i Kvinesdal, Odd Omland, var også skuffet, men langt fra pessimistisk på lengre sikt.

– Vi kommer alltid tilbake. Samtidig ser en ellers i landet at partiet også går tilbake der, erkjenner han.