Situasjonen rundt koronaviruset settes som kjent preg på mange små og store bedrifter og virksomhet.

Kvindøl Kjell Nilsen lurer på om kommunen gjør noe for å kartlegge hvilke som «blør» mest og trenger bistand i disse tider. Han mener det nytter lite å komme med et «plaster på såret» i august når bedrifter og virksomheter må gå til skifteretten i mellomtiden.

Kjell N. Nilsen lurer på hva kommunen gjør for å kartlegge bedrifter som trenger økonomisk hjelp. Foto: Privat

Krise

– Det er nyetablerte bedrifter som ikke har særlig å gå på, og så optimistiske som de kan være har de gjerne satset egne kroner - og så skal det bli revet ned på grunn av pandemien. De fleste har laget det så rasjonelt som mulig, men pengene renner ut likevel. For eksempel har man særlig klesbutikker, som kjøper inn klær for sesonger, og når de ikke får åpnet opp så er det jo krise, sier Nilsen til Kvinesdal24.

Det er nyetablerte bedrifter som ikke har særlig å gå på.

Han viser blant annet til landhandelen på Knaben.

– Det er jo kommunens satsingsområde, men der sliter de så bare det. Kommunen bør spytte inn uten å blunke. Mitt forslag er at folk med hytte på Knaben går i hop og bestiller varer fra henne. Hvis de bestiller varer, skal jeg tilby meg å frakte det gratis. Men går butikken dunken så ser jeg ingen andre som er engasjert i å starte opp der. Så jeg tenker på disse sårbare bedriftene, forteller Nilsen.

Facebook-innlegg

Nilsen postet onsdag et innlegg på Facebook-gruppa «Styre & Stell i Kvinesdal» der han formidler ønsket om at kommunen skal kartlegge hvilke bedrifter som trenger bistand mest av kommunen.

Nilsen har selv transportfirma, men «teller ikke på kronene» nå som han har solgt hovedtyngden av firmaet, og kun har et kjøretøy for hobbyens del som pensjonist.

Næringssjef Liv Øyulvstad bekrefter at de jobber med å kartlegge det lokale næringslivet. Foto: Bjørn Hoel

Drøftingsmøte

Næringssjef Liv Øyulvstad sier at de jobber med kartlegging.

– Vi jobber i forhold til de nasjonale tiltakene, og hvordan de slår ut i forhold til det lokale næringslivet. Det er flere bedrifter og bransjer som sliter. I tillegg til de nasjonale pakkene, ser vi på aktuelle lokale tiltak, opplyser Øyulvstad.

Vi jobber i forhold til de nasjonale tiltakene, og hvordan de slår ut i forhold til det lokale næringslivet.

24. april hadde kommunen digitalt formannskap hvor næringssjefen og ordføreren gikk gjennom de nasjonale tiltakene, samt at de gikk gjennom innspill i forhold til lokale tiltak som kan være aktuelle. På formannskapet 6. mai vil drøfting av tiltak for det lokale næringslivet komme opp som egen sak.

–Kommunen må gå inn og se på sin totaløkonomi og hvilke rammer vi har å forholde oss til. Dette får innvirkning på en lokal tiltakspakke som politikerne må ta stilling til. Førstkommende formannskap er det drøfting av aktuelle tiltak som vi ser som formålstjenlige.