– Vi har allerede åpnet delvis for arbeidsfolk som sårt har hatt behov for overnatting den siste uken, men da uten tilbud om frokost og ellers matservering. Planen er å åpne booking-kanalene for rombestillinger 4. mai og ellers litt mer normal hotelldrift fra 11. mai, opplyser hotelldirektør Agnes Berntsen til Kvinesdal24.

Hun legger derimot ikke skjul på at nedstengningen har vært tøff for hotellet.

– Korona-situasjonen har satt Utsikten Hotell Kvinesdal i en svært utfordrende situasjon. Etter å ha snudd en negativ trend på hotellet rent resultatmessig det siste driftsåret, så ble vi som mange andre bedrifter satt langt tilbake nå som hotellet måtte stenge «over natten», og med det resultat at vi fikk null inntekter inn samtidig som de faste løpende utgifter har rullet videre, forteller Berntsen videre.

Etter å ha snudd en negativ trend på hotellet rent resultatmessig det siste driftsåret, så ble vi som mange andre bedrifter satt langt tilbake nå som hotellet måtte stenge «over natten»

Hun vurderer denne våren og sommeren, og til dels også deler av høsten som svært utfordrende, og har det foreløpig ikke helt klart for seg om hvordan veien videre blir.

– Men jeg håper jo og tror som de fleste andre at hverdagen etter hvert kommer tilbake, men trolig blir det ikke før på en god stund – dessverre. Samtidig tenker vi på våre flotte ansatte som nå er permitterte og som også er i en vanskelig situasjon, og hvor lite bedriften kan gjøre med det akkurat nå og trolig også en fortsatt god periode fremover, sier Berntsen.

Utsikten Hotell i Kvinesdal har holdt stengt siden fredag 13. mars Foto: Torrey Enoksen