Tirsdag morgen befant Terje Hansen seg i Farsund sammen med kona. De fulgte opp tipset om lokalisasjonen til de stjålne hagefigurene. Foto: Malene Sørensen Lundberg
Terje Hansen studerer hagefigurene som de omsider ble gjenforent med. Foto: Malene Sørensen Lundberg
Figurene er ikke lette i vekt, så det ble en tung affære å få dem opp til veien igjen. Foto: Malene Sørensen Lundberg

– Det er ingen tvil om at den er helt lik den som ble stjålet.

Det sier svigersønnen Bjarne Meland mandag ettermiddag.

Sammen med svigerfar Terje Hansen har de studert bildet som en tipser sendte avisen Lister av den savnede hagefiguren. Den ble nemlig observert i steinskråningen ned langs sjøen i Farsund, retning Lyngdal.

– Det ser sånn ut, bekrefter Terje Hansen, ganske så sikker på at det er deres figur på fotografiet.

Han forteller at kona ble riktig glad for å se den kjærkomne gjenstanden igjen.

Denne figuren har hun hatt i 23 år. Hun fikk den til 50-års dagen.

– Denne figuren har hun hatt i 23 år. Hun fikk den til 50-års dagen. Hun er veldig glad for å se den, forklarer han.

Johnny Sørensen sendte dette bildet til Lister24 av det som så ut til å være den stjålne hagefiguren fra Feda. Foto: Johnny Sørensen

– Rar plassering

Tipseren som oppdaget hagefiguren i Farsund, er Johnny Sørensen. Han var ute på en søndagstur i kajakken da han observerte den.

– Da kom jeg på den artikkelen om at hagefigurer var stjålet fra Feda. Det så ut som det lå flere der også, men at de var knust, opplyser Sørensen.

Funnet ble gjort rett i utkanten av Farsund sentrum, i retning Lyngdal ved informasjonstavlen/rasteplassen langs Fylkesvei 43. Nedi skråningen ved sjøkanten lå de plassert.

Det var så rart at den stod så pent plassert der. Det er jo en rar plassering. Det er et Guds under at den stod.

– Den stod jo helt nede i sjøkanten. Først tenkte jeg at noen bare hadde lempet det fra seg. Det var så rart at den stod så pent plassert der. Det er jo en rar plassering. Det er et Guds under at den stod, påpeker han.

Terrenget ned til sjøkanten er bratt, og det ble mye søk før Terje Hansen og kona fant tyvegodset. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Lokalisert

Tirsdag morgen møter vi Hansen-ekteparet på den oppgitte destinasjonen, på søk etter hagefigurene. Etter en god del leting, kunne de omsider lokalisere gjenstandene nederst i den bratte steinskråningen ned mot sjøen.

Men kun to er til å redde, og begge har skader etter tilsynelatende å ha blitt dumpet i steinrøysa. Men Terje Hansen tar det med godt mot og mener at i hvert fall den kjære figuren kona fikk til 50-års dagen sannsynligvis er til å fikse.

De synes imidlertid det er trist å se at noen har stjålet dem, bare for å kvitte seg med dem på en avsideliggende plass.

Terje Hansen fikk endelig lokalisert hagefigurene. To av dem fikk de med seg, men begge hadde store skader. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Meland reagerer kraftig på at figuren ble stjålet fra svigerforeldrenes hage.

Jeg synes det er utrolig frekt. Dette må vedkommende ha sett seg ut på forhånd.

– Jeg synes det er utrolig frekt. Dette må vedkommende ha sett seg ut på forhånd. Og i forhold til plasseringen er det sannsynlig at noen fant ut at de bare måtte sette den fra seg en plass, påpeker han.