Jan Sigvald Thorsland, Stig Andre Thorsland og Svein Rune Lauen kvalifiserte seg alle til finalen i Pro Stock. – Løypa var gøy, og det gikk bedre enn jeg trodde på forhånd, forteller Stig Andre Thorsland fra Kristiansand. Foto: Stine Grønolen
Jørn Håland kjørte seg opp fra 2. plass til 1. plass da han måtte kjøre på nytt i 600 Stock. Foto: Stine Grønolen
Jan Sigvald Thorsland fra Åseral tok førsteplass i 850 Stock. Foto: Stine Grønolen
Stian Nøkland vant Rookieklassen. Foto: Stine Grønolen
Osmund Rosseland kjørte inn til en 2. plass i Rookie-klassen. Foto: Stine Grønolen
Kjetil Kvinlaug tok 3. plass i Rookie-klassen. Foto: Stine Grønolen
Stevneleder Tom Handeland kjører løypen for å sjekke at alt er kart for finalen. Foto: Stine Grønolen
Brødrene Sverre og Morten Egaas var blant de som trosset det skiftende været for å være tilskuere under lørdagens scooterløp. Foto: Stine Grønolen
Stevneleder Tom Handeland synes ungene som deltok i barnerennet var flinke. Foto: Stine Grønolen
Gyland Røde Kors var til stede under rennet. Foto: Stine Grønolen
Joachim Lindefjell under kvalifiseringen. Han tok til slutt 2.plass i klassen Top Fuel. Foto: Stine Grønolen
Espen Lindefjell som klargjør Snøscooteren før løpet. Foto: Stine Grønolen
Det var påmeldt 50 kjørere til de forskjellige øvelsene. Foto: Stine Grønolen
Unger fra fem år og opp, prøve seg i en egen barneløype på 120-200 ccm scootere. Foto: Stine Grønolen
Her har alle ungene fått medalje etter å ha kjørt i barneløypa. Foto: Stine Grønolen
Omlag 1.000 tilskuere fikk med seg arrangementet. Foto: Stine Grønolen
Det var et godt oppmøte til dagens snøscooterløp på Krågeland. Foto: Stine Grønolen

For andre år på rad var det et upåklagelig oppmøte under snøscooterrennet på Krågeland, til tross for skiftende vær og vind.

Rennet, som opprinnelig var lagt til 2. mars, ble den gang avlyst på grunn av lite snø, men været i Mars måned har gjort at rennet på ny ble satt opp denne helgen.

Våt løype

Stevneleder Tom Handeland er fornøyd med dagen, og er glad så mange møtte opp til tross for det noe ustabile været.

– Det var en del flere som møtte i fjor, men da var det også veldig fint vær, forklarer Handeland fra Åseral Snøscooterklubb. Det våte været gjorde også at de underveis i løpet var nødt til å spa snø for vedlikehold av løypa.

– Krevende

Dagen startet med kvalifisering til finalen i klassene Rookie, 600 Stock, 850 Stock, Pro Stock, og Top Fuel. Der kjørte førerne parvis, mens det var tiden som avgjorde om de kvalifiserte seg eller ikke.

- Løypa er litt mer krevende enn fjorårets, forteller Stig Andre Thorsland, som denne gangen kvalifiserte seg til finalen i både 850ccm-klassen, og i pro stock-klassen.

Løypa er litt mer krevende enn fjorårets

Barneløype

Etter kvalifiseringen fikk unger fra fem år og opp prøve seg i en egen barneløype på 120-200 ccm-scootere.

– Siden dette ikke var en konkurranse, så utroper vi ikke noen vinnere, forteller stevneleder Tom Handeland.

– Men ut ifra tidene, så er det ingen tvil om at dere hadde en god fart, fortsetter han før han deler ut medaljer til alle de ti barna som deltok.

Rookie

Etter barnerennet var det finale i Rookie-klassen som var først ut. Rookie er en klasse for nybegynnere, der de mellom 16 og 20 år kunne stille, samt de som ikke har kjørt bakkeløp/crossløp mer enn fem ganger tidligere.

Vinneren av denne klassen ble Stian Nøkland (Eiken Snøscooterklubb), som kjørte inn til tiden 35,675. Andre- og tredjeplass gikk til henholdsvis Osmund Rosseland og Kjetil Kvinlaug.

Kjørte seg opp

I finalen i 600 Stock, kunne det blitt dramatisk for Jørn Håland, som først kjørte seg inn til 2. plass. Arrangørene ville han skulle kjøre på nytt, da han hadde startet for langt bak, og på den måten få bedre fart fra starten av.

Håland kjørte på nytt, og klatret like godt opp til 1. plass.

– Jeg ble jo litt irritert for at jeg måtte kjøre på nytt, men det endte heldigvis bra, sier Håland. Løypa er utfordrende, så det er jo gøy å vinne, fortsetter han.

Vinneren av 850 Stock ble Jan Sigvald Thorsland, i Pro Stock ble det Geir Nøkland, og i Top Fuel ble det Dag Gunnar Telhaug.

Jeg ble jo litt irritert for at jeg måtte kjøre på nytt, men det endte heldigvis bra