– Realiteten var at vi var veldige nære å si at nok er nok og stenge dørene for godt. Vi diskuterte blant annet det praktiske og så på mulige løsninger, forteller daglig leder på Harvest bar og medeier av Tinius AS, Terje Galdal.

– Heldigvis så fikk vi en avtale med huseier og vi fikk også fryst alt som kan fryses for å holde utgiftene på et så lavt nivå som mulig. Det gjorde mulig for oss å si at vi fortsetter å drive, fortsetter han.

Nøkkeltall fra regnskapet

RESULTAT20192018201720162015
Totalinntekt43154063431546672898
Driftsresultat50710−264479−147
Ordinært resultat før skattekostnad5098−265479−156

Tall i tusen kroner

Rekordår

Kontrasten er stor fra 2019. Regnskapstallene viser at resultatet aldri har vært bedre for Tinius AS. 509.000 kroner i overskudd før skatt, etter en omsetning på 4,3 millioner kroner.

– Vi kan ikke forlange bedre enn det. Vi er veldig fornøyd med det som var vårt beste år hittil, mye takket være fantastiske ansatte, sier Galdal om 2019-regnskapet.

Regnskapet til Tinius AS viser både opp og nedturer de siste fem årene.

– Marginene er så utrolig små i vår bransje. Det gjør det så vanskelig å drive. Det er jo en grunn til at vi, jeg og kona (Aud Røyland), kun har tatt ut lønn en gang de siste fem årene. Men hadde vi hatt 2019-tall hvert år kunne vi unnet oss mer lønn for arbeidet.

Korona

Jubelen over 2019-tallene varte ikke lenge. I mars måtte de som kjent stenge som følge av koronautbruddet.

Hadde vi gått i minus i fjor, så hadde vi nok måtte stenge for godt

– Situasjonen vi står i nå er fryktelig vanskelig fordi vi vet ikke når vi kan åpne igjen. Usikkerheten er den verste, sier Galdal.

– Økonomisk klarer vi oss en stund til som følge av avtalen med huseier og de andre grepene som ble tatt. I tillegg håper vi å få en liten del av krisepakken som er lansert, men det vi ikke ennå, sier han videre.

Han regner det som sikkert at en del av overskuddet fra i fjor går til å dekke tap nå.

– Kanskje ikke hele overskuddet, men en stor del av går nok med nå. Hadde vi gått i minus i fjor, så hadde vi nok måtte stenge for godt.

Frykter lang pause

Daglig leder tror ikke de åpner med det første.

Jeg kommer ikke til å åpne opp om smittefaren er stor

– Personlig så mener jeg at utestedene bør være blant de siste som får lov til å åpne igjen, fordi det samler så mye folk og folk står så tett.

– Er det ikke litt spesielt at du som driver utested mener det?

– Jo, jeg snakker jo mot meg selv her, fordi vi er jo avhengige av å tjene penger. Samtidig så er helsa det viktigste.

Galdal tviler derfor på at det blir drift før etter fellesferien er over.

– Jeg tror at vi må holde stengt til august. Skulle vi mot formodning få beskjed om at vi kan åpne om kort tid, vil vi snakke med de ansatte om de er interessert i å jobbe under slike forhold. Jeg kommer ikke til å åpne opp om smittefaren er stor. Det er det ikke verdt.