Nærmere 500 dataspillere fra inn og utlandet er samlet i Sarons Dal-hallen.

– Vi kom her på torsdag. Det er gøy å være med på noe nytt der folk samles. Jeg har sovet godt i natt, men til kvelden og natten regner jeg med at det blir mye gaming, sier 16 år gamle Anders Kleven med Melodi Grand Prix-klassikeren «Djengis Khan» rullende på skjermen.

Jeg har sovet godt i natt, men til kvelden og natten regner jeg med at det blir mye gaming

– Torsdagen ble brukt til å sette opp maskinene og sjekke at nettverket fungerer. Jeg hadde ingen problem med å sove oppe på tribunen i natt. Det blir mer liv her i kveld og natt, mener 17 åringen Antonio Egeland.

Anders Kleven har lagt stolen sin helt ned i soveposisjon for å teste at den er klar før en lang natt i Sarons Dalhallen med kameraten Antonio Egeland som vitne. Foto: Torrey Enoksen
Storsalen i Sarons Dal har denne helgen tatt i mot dataspillere fra hele landet. Foto: Torrey Enoksen

Norges fremste utøvere

De to kvindølene har fått plass inne i storsalen i Sarons Dal-hallen. Her er det gamerne, de som gjerne sitter oppe til sene kvelder og spiller for gøy, vil holde til frem til søndag morgen. Mellom 350 og 400 av deltakerne på tidenes første GO Camp i hallen vil holde til i denne salen.

I to mindre saler, blant annet den ene som Kirken i Dalen benytter, vil de som satser på e-sport ha sitt tilholdssted. Her er skal noen av Norges fremste utøvere innen den stadig voksende e-sporten konkurrere.

Dette er en av de råeste maskinene som en av deltakerne har bygget selv og som skal benyttes under helgen Go Camp. Foto: Torrey Enoksen

– Vi har over 480 deltakere som er påmeldt og 70 personer som er med og arrangerer dette arrangementet, opplyser prosjektleder og pressekontakt Per Gunnar Økland.

Han forteller at deltagerne kommer fra blant annet Nederland, Canada og hele Norge - fra Tromsø i nord til Sørlandet.

– Her i storhallen er det bredden av spillere som møtes. Her vil det bli mye show, sosial spilleglede og fellesskap i trygge rammer. I avlukkene ved siden av hallen vil de som er her for konkurransens del oppholde seg. De har med seg støtteapparater, coach og det som skal til for å fungere i konkurranser. Det er noen av Norges beste e-sportspillere som er her. Det skal kåres en vinner søndag morgen. Dette er idrettsutøvere som ikke sitter oppe hele natten, men konsentrer seg om jobben sin, sier Økland.

Det er noen av Norges beste e-sportspillere som er her

Reaksjoner

Den senere tiden har eierne av hallen, Troens Bevis, mottatt en del reaksjoner fra personer om at det skal konkurreres i en del skytespille under turneringen. Det er Økland og hans folk veldig klar over.

– Sarons Dalhallen er med sine 2.700 plasser, den største hallen mellom Stavanger og Tønsberg. Vi skal få alle de store arrangementene i Lister hit. For oss er dette bare et hus, men vi er samtidig veldig bevisst på å vise de verdiene Sarons Dal har, sier Økland.

For oss er dette bare et hus, men vi er samtidig veldig bevisst på å vise de verdiene Sarons Dal har

Sander Iversen, Ole Kristian Reose Langang, Anders Kjær og Erik Hansen Dyrnes i e-sportlaget Kingpins gjør seg klar til helgens turnering under Go Camp. Foto: Torrey Enoksen

Seriøs sport

Blant lagene som vil konkurrere om seieren i tidenes første GO Camp, er e-sport laget Kingpins. De har tidligere i år vunnet Telenor-ligaen hvor Norges beste spillere er samlet.

For de nesten hundre spillerne som deltar i helgens konkurranser, er e-sport en seriøs sport.

– E-sport er en sport som er like populært som ishockey, og det er i ferd med å ta igjen fotball på seerantall på ulike plattformer. Det som skiller en vanlig gamer og en e-sportutøver, er at sistnevnte setter ting i system i samarbeid med foreldrene og skole. De skal ikke sitte åtte timer foran pc-en om dagen, men ha effektive treningsøkter som en idrettsmann, sier Jonas Lund Nordheim.

Det som skiller en vanlig gamer og en e-sportutøver, er at sistnevnte setter ting i system i samarbeid med foreldrene og skole