– Kvinesdal-skolen skal gi likeverdige opplæringstilbud med fem dagers skoleuke, 190 skoledager, som er lovpålagt – og kortere læringsøkter, svarer han da avisen spør ham om hvilke tanker han gjør seg i forhold til ønsket om onsdagsfri på Kvinlog skule.

Han mener dessuten at ut fra pedagogiske hensyn oppfattes en skoleordning der timene komprimeres på færrest mulig skoledager, som lite gunstig for elevens læringsresultat.

– Det er viktig at elevene helt fra de begynner i skolen får mulighet til å komme på skolen og arbeide med lærestoffet alle fem skoledagene, sier han.

Med fem dagers uke mener Walskaar at dagene vil bli mindre kompakte.

– Jeg tror dette gir bedre kvalitet på opplæringen og opplæringsresultatet. Det er dessuten et kommunalt ansvar og sørge for likeverdige opplæringstilbud og derfor bør lik skoleordning tilstrebes. Rådmann har vanskelig for å finne holdbare argumenter for at opplæringssituasjonen påvirkes positivt av at barna får fri fra skolen. Eller har han kanskje skiftet syn, spør Walskaar?

Ordfører Per Sverre Kvinlaug støtter foreldrenes syn på «ondagsfri». Foto: Bjørn Hoel

Støtter foreldrene

– Jeg synes vi skal vektlegge foreldrenes syn i forhold til dette med «onsdagsfri».

Det sier ordfører Per Sverre Kvinlaug om foreldrenes engasjement i forhold til fortsatt firedagers uke på Kvinlog skule.

– Jeg synes det er veldig bra at foreldrene engasjerer seg slik de gjør. Det har de også tradisjon for på den skolen, sier han.

Når det gjelder innholdet i den, om å fortsette med «onsdagsfri», er det helt greit for ham.

– At Kvinlog skule også gjør det bra på tester i forhold til andre skoler, er positivt i den sammenhengen, fortsetter han.

Kvinlaug påpeker at det er er rådmannen som har fått delegert myndighet i denne saken.

– Jeg vet jo at det er politikere med andre meninger, men inntil videre vil vi fortette som før. Det ligger ingen konkrete saker på bordet nå. Men hva som skjer i fremtiden kan jeg selvsagt ikke svare på, sier Kvinlaug.