Saken om kommunal støtte til den nye, private kristne barnehagen som er planlagt i lokalene til nye Kvinesdal bedehus på Øvre Egeland, er utsatt på bakgrunn av fagforeningenes påstand om brudd på drøftingsplikten.

Saken skulle vært behandlet i kommunestyremøtet onsdag kveld.

Rådmannen og ordføreren har drøftet henvendelsen fra de hovedtillitsvalgte. De har også innhentet ekstern rådgivning hos KS, opplyser ordfører Kvinlaug i en utsendt pressemelding.

– Selv om det ikke er åpenbart at drøftingsplikten er brutt i denne saken, og selv om rådmannen innstilte på avslag om støtte til privat barnehage, ser rådmannen i ettertid at hadde vært fornuftig å gjennomført en drøfting med de tillitsvalgte før saken ble sendt til politisk behandling, skriver Kvinlaug, som var den som fremmet forslaget i formannskapet som gjorde at saken snudde.

Rådmannen hadde nemlig anbefalt å avslå søknaden til Solkollen barnehage, men ordførerens motforslag om å gi støtten fikk støtte fra Høyre og Frp og dermed et knepent flertall.

Ordføreren foreslår nå at behandlingen i kommunestyret utsettes slik at rådmannen kan gjennomføre et drøftingsmøte og en formell høring om saken med de hovedtillitsvalgte.