Dét sier etterforskningsleder Siv Helen Tveit ved Flekkefjord og Kvinesdal lensmannskontor etter at det fredag ble kjent at tre menn nå er siktet etter bilbrannene og brannen i en lagerkonteiner ved Åmot Bil AS i Kvinesdal natt til 3. mars.

Tveit vil overfor Kvinesdal24 ikke kommentere eksakt hva som har gjort at politiet torsdag valgte å sikte de tre mennene.

– De har forklart seg, og er løslatt etter avhør. Det har ikke vært noen grunn til å fengsle dem i saken, sier Tveit.

Foto: Stine Grønolen

Les også:

De tre siktede er i begynnelsen av 20-årene og ingen av disse er kjent for politiet fra før.

– Siktelsene kommer som følge av den tekniske og taktiske etterforskningen som politiet har utført i tiden etter brannen, sier Tveit.

Det var natt til søndag 3. mars det ble meldt om at flere biler sto i brann hos bilforhandleren Åmot Bil. Bilene sto utendørs.

Totalt 17 biler ble skadet i brannen, flesteparten av dem var totalskadet.

Siktelsene kommer som følge av den tekniske og taktiske etterforskningen som politiet har utført i tiden etter brannen

– Graverende

Alle de tre er på nåværende tidspunkt siktet for overtredelse av Brann- og eksplosjonsvernloven ved at de «på en graverende måte har overtrådt bestemmelsen om at enhver plikter å vise alminnelig aktsomhet og opptre på en slik måte at brann, eksplosjon og annen ulykke forebygges, eller at de har medvirket til dette».

Strafferammen er bot eller fengsel inntil to år.

Politiets etterforskningsleder vil ikke gå i detalj på hva dette konkret innebærer. Tveit vil heller ikke kommentere hvor vidt de tre siktede har erkjent straffskyld eller ikke.

Videre etterforskning

– Dette er en foreløpig siktelse som ut fra den videre etterforskning vil kunne bli endret, sier Tveit.

– De har alle tre i avhør knyttet seg til forholdet, men med noe forskjellige roller. Saken er ikke ferdig etterforsket. Det vil blant annet bli foretatt ytterligere avhør i saken, sier Tveit.

Politiet har etter det Kvinesdal24 kjenner til ikke vært i kontakt med øyenvitner, utover de tre som er siktet i saken.

Saken er ikke ferdig etterforsket. Det vil blant annet bli foretatt ytterligere avhør i saken