Dette skriver ordfører Per Sverre Kvinlaug da avisen legger frem påstandene som Linn Anita Reppen Egeland anfører:

– Vi hadde vårt gruppemøte, dagen før Egelands sine opplysninger, hvor vi behandlet vårt forslag til vedtak. KrF stemte i kommunens høringsuttalelse imot at Buheii vindkraftverk skulle gis konsesjon. Vi kom i et mindretall. Vi har ikke endret syn på dette. På dette tidspunkt i saken, og blant annet på bakgrunn av at forvaltningsutvalget enstemmig i vinter gikk inn for MTA-planen med noen betingelser, konkluderte vi på gruppemøtet med at mulighetsrommet nå i denne saken trolig ligger i å få departementet til å se på saken på ny, særlig hvis flest mulig i kommunestyret sto bak dette, og gav det størst mulig politisk tyngde, forklarer Kvinlaug og fortsetter:

KrF stemte i kommunens høringsuttalelse imot at Buheii vindkraftverk skulle gis konsesjon. Vi kom i et mindretall. Vi har ikke endret syn på dette

– Da var det viktig for oss å begrunne dette med å påpeke konkrete forhold i beslutningsgrunnlaget. Nettopp dette var også en del av det innbyggerinitiativet påpekte. Vi har sagt nei til alle nye vindkraftprosjekt , men at vi enkeltvis må forholde oss til de gitte konsesjoner til Buheii vindkraft og Kvinesdal Vindkraft. Disse prosjektene er på forskjellige steder i forhold til en endelig beslutning.