– Det er en tillitserklæring. Jeg er veldig glad for å ha fått tilbudet, og ser fram til å jobbe i Farsund, sier Lena Rannestad Kloster til Kvinesdal24 torsdag ettermiddag.

Enstemmig

Den 45 år gamle kvindølen ble enstemmig innstilt til jobben under et møte i administrasjonsutvalget samme dag. I rekrutteringsutvalget var det tre stemmer for Rannestad Kloster og én (Beate Johnsen) for den andre finalekandidaten, Ole Frode Mikkelgård. I administrasjonsutvalget snudde imidlertid Johnsen.

– Det er vi veldig glade for, det er jo alltid mye greiere å bli ansatt med en enstemmig innstilling i ryggen enn å ha dissens, kommenterer Farsunds ordfører, Arnt Abrahamsen.

Rannestad Kloster vil få et formelt tilbud om seks års jobb i åremål i løpet av et par dager, men har altså allerede bestemt seg.

Måtte gripe sjansen

– Når denne muligheten bydde seg, kunne jeg ikke la sjansen gå forbi. Denne jobben er innenfor oppvekst, som er området jeg brenner mest for, og også har jobbet mest med. Samtidig er kultur og idrett også noe jeg har jobbet mye for politisk, forklarer hun.

Høyre-kvinnen er varaordfører i Kvinesdal kommune, og kommer til å fortsette med det også etter jobbskiftet. Hun har vært ansatt ved Liknes skole siden 2002. Først som kontaktlærer før hun i 2011 gikk over i dagens stilling som avdelingsleder.

– Det er klart det er litt blanda følelser, slik vil det alltid være. Jeg liker meg veldig godt på nåværende arbeidsplass, sier Rannestad Kloster.

Firebarnsmoren er svært motivert for å være med på å påvirke og utvikle oppvekstsektoren.

– Det er et kjempestort og krevende felt, og jeg har mange ting jeg har lyst å utvikle videre sammen med mange andre. Jeg gleder meg til å jobbe i Farsund kommune, en kommune jeg kjenner en del fra før. Jeg gleder meg til å bli kjent med alle jeg skal få lov å samarbeide med.

– Enormt engasjement

Hun har i utgangspunktet tre måneders oppsigelse, og skal avklare situasjonen med egen arbeidsgiver før hun gi et oppstartssvar til sin nye. Til uka skal hun dessuten i møte med Farsund kommune rundt sin nye kontrakt.

Rannestad Kloster tar over for Tore Haus, som har hatt jobben siden 2005. Reglene sier at man kun kan stå i to åremålsperioder, dermed er Haus ferdig i jobben. Det var 15 søkere til å bli hans arvtaker. Ordføreren er veldig fornøyd med den nye kommunalsjefen.

– Lena er en spennende person med et enormt engasjement i alt hun stikker fingrene borti. Hun er et positivt menneske som har gode skussmål, og vi ser veldig frem til å få henne med på laget, sier Arnt Abrahamsen.