Innstillingen fra rekrutteringsutvalget i Farsund kommune var klar mandag ettermiddag. Avisen har vært i kontakt med Kloster som ikke ønsker å kommentere saken før administrasjonsutvalget har behandlet saken torsdag.

Kloster er for tiden ansatt som avdelingsleder på Liknes skole. I tillegg er hun varaordfører i Kvinesdal kommune. Hun representerer partiet Høyre.

15 søkere

Ole Frode Mikkelgård er innstilt som nummer to til jobben.

Jobben er en åremålsstilling på seks år.

15 søkere søkte på stillingen etter at den ble lyst ut 3. juli med søknadsfrist 1. september.

To kandidater

Farsund kommune har fått bistand fra rekrutteringsfirmaet Visindi AS ved Stig Finnerud i utvelgelsesprosessen. Åtte kandidater ble kontaktet for et forhåndsintervju. Etter dette var det en ny gjennomgang og utvelgelse av kandidater til førstegangsintervju. Fem søkere ble invitert til et slikt intervju.

Førstegangsintervjuene ble avsluttet 29. september, og to kandidater ble vurdert som aktuelle for fordypet personvurdering, personprofilering og referansesamtaler. Disse to var Kloster og Mikkelgård.

Flertallsinnstilling

Rekrutteringsutvalget, som har bestått av rådmann Vidar Torsøe, ordfører Arnt Abrahamsen, Beate Marie Johnsen og Karsten Turøy fra Utdanningsforbundet, hadde møte med Finnerud den 16. oktober og fikk da en grundig beskrivelse av hver av finalekandidatene. Finnerud fant grunnlag for å kunne anbefale begge kandidatene.

– Utvalget var tilfreds med søkergrunnlaget og hadde flere spennende kandidater å velge mellom, skriver personalsjef Olaf Eikeland i sin vurdering av saken.

Rekrutteringsutvalgets flertall (Torsøe, Turøy og Abrahamsen) innstilte på Kloster i møte mandag. Administrasjonsutvalget tar endelig beslutning om hvem som skal tilbys jobben i sitt møte torsdag denne uken.