– Vi holder på å montere nye tappekraner, og gjøre en del investeringer på området slik at vi får en moderne stasjon. Jeg håper vi kan åpne det nye anlegget vårt i Lyngdal i midten av februar, sier driftssjef i Best Stasjon Norge AS, Kristian Hellesvik.

Oppgraderes

Tre år etter at et annet operatørselskap sammen med Hansen Bensin og Service la ned sin virksomhet ved den kombinerte bensinstasjonen og bilverkstedet langs Kirkeveien i Lyngdal, vil det om kort tid bli nytt liv på området. Da vil Best Stasjoner Norge AS skru på strømmen til betalingsautomatene og tappekranene.

Bensinstasjon fikk nye eiere

Dette blir den tredje bensin- og dieselstasjonen i Lyngdal sentrum. Utenfor sentrum er det en helautomatisk pumpestasjon på Kvavik, ved Handelsparken og Handelandskrysset på E39, i tillegg til en døgnåpen stasjon med butikk langs Europaveien på Rom.

– Jeg er veldig glad for at det igjen blir aktivitet på området. Den første bensinstasjonen ble etablert i dette området i 1958, og var i sin tid den eldste i Lyngdal. Dette blir en helautomatisk stasjon, og det er Best som leietaker som står for investeringene i nye pumper, betalingsautomater, utbedring av taket over pumpene, og reklameskiltene, sier grunneier Rune Hansen.

Kamp om kundene

Best Stasjoner AS er en norsk forhandlerkjede som eies av forhandlerne. Kjeden ble dannet i 2003, og har i dag rundt 130 pumpestasjoner rundt om i landet. Kjeden har også et nært samarbeid med Cirkel K. I tillegg til pumpestasjoner for kjøretøyer, har konsernet også en egen energiavdeling.

– Bakgrunnen for opprettelsen av denne stasjonen, er at det er behov for mer tilbud i sentrum. Når prisene er lave på lørdager, søndager og mandager er det full kaos, sier Hansen.