I egenskap av å være styreleder/ daglig leder for Prima Invest AS skal Kleivene ha oppgitt falske dokumenter for å få nye banklån. Kleiven skal blant annet ha lurt Kvinesdal sparebank. Kleivene har, ifølge dommen, lurt lokalbanken til å forlenge et lån på rett over ni millioner kroner. Dette lånet ble gitt under forutsetning av forretningsmannen la frem leiekontrakt på et næringslokal på Vigeland hvor Europris skulle holde til. Dette ble så gjort, men det har i ettertid kommet frem at leiekontrakten var falsk.

I en dom fra Aust-Agder tingrett torsdag kommer det fram at Kleiven er dømt til fengsel i to år og åtte måneder for både bedrageri og ett tilfelle av grovt utroskap. Det var Agderposten som først skrev om saken.

Han må også betale tilbake penger til bankene Sparebanken Sør, DNB og Kvinesdal sparebank. Sør skal ha to millioner, DNB nesten 1,3 millioner kroner, mens banken i Kvinesdal skal ha hele 5,3 millioner kroner.

– Vi er fornøyd med dommen og avventer at den skal bli rettskraftig, sier banksjef Vidar Torsøe til Kvinesdal24.

Det kan fort ta en stund. Til Fædrelandsvennen sier den dømte forretningsmannen at han er uskyldig og at han kommer til anke saken. Kleivene har ingen tro på at han må i fengsel.

– Jeg skal aldri i fengsel, nei, nei, nei. Jeg anker. Jeg går hele veien til Strasbourg. Saken kommer til å vare i mellom fem og ti år, og i mellomtiden er det business as usual.