Like etter klokken 16.00 tirsdag melder 110 Agder via Twitter at brannvesenet er ute med mange mannskaper i nærheten av Åse i Kvinesdal og på Utland i Lyngdal.

I likhet med veldig mange andre utrykninger de seneste dagene gjelder også dette gress/krattbranner.

Like etter klokken 16.00 tirsdag melder 110 Agder via Twitter at brannvesenet er ute med mange mannskaper i nærheten av Åse i Kvinesdal og på Utland i Lyngdal.

I likhet med veldig mange andre utrykninger de seneste dagene gjelder også dette gress/krattbranner.

Røyken var synlig på lang avstand. Foto: Stine Grønolen

Massiv bistand i Kvinesdal

Brannen i Kvinesdal er ikke langt fra bygninger, og vinden og kupert terreng bidrar til utfordrende arbeid for brannvesenet.

Flere mannskaper fra Farsund er sendt til Kvinesdal med tankbil for å bistå i slukkingen, meldes fra 110 Agder klokken 16.37.

– Det blir sendt flere mannskaper fra Kvinlog til Kvinesdal får å bistå med kratt/gressbrannen, heter det fra samme kanal få minutter senere.

Ni brannstasjoner

Klokken 17.00 opplyses det at brannvesenet har bedt om helikopterstøtte til Kvinesdal.

– 1 stk helikopter er på vei fra Torp. Mannskaper fra Hægebostad og Eiken er også sendt til Kvinesdal, heter det via 110 Agder på Twitter.

– Brannmannskaper fra ni brannstasjoner, 15 personer fra Sivilforsvaret og et helikopter deltar i slukkearbeidet i Kvinesdal og Lyngdal, opplyses det fra NRK Sørlandet i 20-tiden.

Brannvesenet skal tirsdag kveld ha fått kontroll over brannen i Kvinesdal, mens flammene fremdeles slikker i tretoppene i Lyngdal sent tirsdag kveld.

Foto: Stine Grønolen
Foto: Stine Grønolen

Klokken 18.00 melder 110 Agder at brannvesenet kjører på mulig skogbrann ved Kvinesheitunnelen.

– Brannvesenet Sør har slukket brannen ved Kvinesheitunnelen. Mannskaper i retur, heter det fra 110 Agder i 21.30-tiden.

Brannmannskaper «vanner» i området for å hindre oppflamming og spredning. Foto: Stine Grønolen

Tørt og vind

Det er tørt ute etter varmt vær den siste tiden, og det blåser kraftig tirsdag gjør at ild og gnister kan spre seg enda hurtigere.

– Det blåser kraftig i området så Agder110 ber innstendig om at IKKE folk tenner opp bål i skog og utmark, er bønnen fra brannvesenet.

Brann tidligere tirsdag

Også tidligere tirsdag - i 13-tiden - ble det meldt om brann i Kvinesdal, da i Rørvik. Her fikk brannmannskapene kontroll over situasjonen raskt.

– Det var et tre som hadde falt over en høyspentledning, som falt i bakken. Dette skapte gnister som fort kunne blitt til en brann. Heldigvis ble vi varslet tidlig, så det gikk bra denne gang, sier brannsjef i Brannvesenet sør, Jon Inge Aasen avisen.

Også han ba folk tenke seg nøye om angående bruk av ild ute:

– Jeg vil minne om at det er forbud å tenne bål i nærheten av skog. Og jeg vil generelt oppfordre til at man tenker seg godt om før man tenner ild. Det gjelder blant annet også engangsgriller, sier brannsjefen.