– Vår store frustrasjon er at folk setter fyr på gress og kratt, og går fra stedet. Det har skjedd i flere tilfeller, og det er direkte uforsvarlig. Skal folk brenne kratt og terreng, må de være til stede og kunne gi beskjed til oss dersom ting kommer ut av kontroll, sier Aasen til Kvinesdal24, i kjølvannet av brannen på heia øst for Moi i Kvinesdal og flere andre branner de siste dagene.

Ingen har mandag ettermiddag meldt seg etter brannen på heia øst for Moi i Kvinesdal. Brannvesenet ble gjort kjent med brannen sent søndag kveld, men vurderte det for farlig å gå ut og slokke i mørket natt til mandag. Mandag blusset brannen opp, og store områder terreng er svidd av.

– Vi mistenker at brannen skyldes at noen har drevet med bråtebrenning. Det er spesielt at ingen har meldt seg, sier Aasen.

Han synes i utgangspunktet det er helt i orden at folk brenner kratt og bråte.

– Veldig mange har stålkontroll på hva de holder på med. Men de må være til stede når de brenner, påpeker brannsjefen.

Brannvesenet har nå tatt kontakt med politiet, slik at de kan følge opp saker hvor folk går og tenner på, for så å dra fra stedet i håp om at flammene skal slokke av seg selv.

Bålforbudet, som forby åpen ild i skog og utmark inntreffer ikke før 15. april, men loven sier at det er et aktsomhetskrav som gjelder også før denne datoen.