Klagen er sendt inn av Deloitte Advokatfirma AS på vegne av Eramet Norway AS.

Fastsatt eiendomsskattetakst for eiendommen er satt til 523.190.000 kroner og at bygningsmassen har en samlet takst på 255.558.000 kroner og er vurdert etter både en teknisk- og kapitalisert verdi.

– Eramet anfører at eiendomsskattegrunnlaget for nærværende eiendom er for høyt, dette med henblikk på at det er lagt til grunn uriktig verdsettelsesmetode for deler av eiendommen. Hva gjelder bygg anføres det prinsipalt anføres at eiendommen skal verdsettes etter en kapitalisering av netto leieinntekter, basert på eiers antatte leienivå for aktuelt areal, skriver advokatfullmektig Simen Reinem Moen i den omfattende klagebegrunnelsen.

Subsidiært anfører advokaten at det ved en teknisk verdsettelse av eiendommen, må gjøres et fratrekk i takst for investeringer som kan allokeres til produksjonsprosessen.

– Fradraget for slit og elde må videre beregnes i henhold til en lineær avskrivningskurve, over anleggets levetid. Det anføres ytterligere at det er inntatt objekter i beregningsgrunnlaget for eiendomsskatt, som ikke er eiendomsskattepliktig, skriver Moen.

Advokaten viser til at kraftanlegget er å anse som en produksjonsinstallasjon, og dermed ikke et eiendomsskatteobjekt.

– Slik klager ser det foranlediger denne klagen at det avholdes en ny befaring av eiendommen, og vi ber i den forbindelse om å bli orientert i god tid, slik at vi gis mulighet til å delta på befaringen, skriver Moen.