I januar ga Miljødirektoratet tilsagn om om å finansiere 40 prosent - inntil 100.000 kroner - til prosjektering av oppryddingstiltak i Fedafjorden, nærmere bestemt av sjøbunnen i Indrevika. Det var Rene Listerfjorder som søkte om midlene på tampen av 2017.

Nå, ett år senere, har Rene Listerfjorder på vegne av Kvinesdal kommune søkt direktoratet om 40.000 kroner til detaljprosjektering av tiltak mot forurenset sjøbunn i Fedafjorden.

Midlene skal benyttes til gjennomføring av analyse av sikkerhet og sårbarhet (ROS) og ytterligere undersøkelser.

– Det er gjennomført et arbeid med prosjektering av tiltaket som Miljødirektoratet 31. januar 2018 ga tilsagn om å finansiere 40 prosent av, inntil 100.000 kroner. For å underbygge behovet det søkes om midler til, er det ettersendt foreløpige rapporter fra dette arbeidet. På forespørsel har prosjektleder opplyst at tilleggsarbeidene allerede pågår. Nå søkes det på vegne av Kvinesdal kommune om å få finansiert også 40 prosent av kostnaden på de tilleggsarbeidene de har sett behov for, heter det i svarbrevet fra Miljødirektoratet til Kvinesdal kommune.

Kopi av svaret er sendt til Flekkefjord kommune, Rene Listerfjorder, Eramet Norway, Fylkesmannen i Aust- og Vest-Ader, Lervik Miljø AS og Trælandsfos AS.

Nå søkes det på vegne av Kvinesdal kommune om å få finansiert også 40 prosent av kostnaden på de tilleggsarbeidene de har sett behov for

Fra Miljødirektoratet påpekes det at de er opptatt av at detaljprosjekteringen med tilhørende undersøkelser og vurderinger er av en kvalitet som sikrer ren, stabil og varig tildekking av sjøbunnen:

– Vi utvider tilsagnsrammen med inntil 40. 000 kroner til ny ramme oppad begrenset til 140.000 kroner og innenfor 40 prosent av de påløpte kostnadene. Vi forutsetter at de øvrige parter finansierer de øvrige 60 prosent av kostnadene .

Vi utvider tilsagnsrammen med inntil 40. 000 kroner til ny ramme oppad begrenset til 140.000 kroner