Totalt sju mennesker er bekreftet smittet i Norge av koronaviruset, ifølge VG. Flere av disse har vært på reise i Nord-Italia. Her befinner Alf Vatland Nilsen fra Kvinesdal seg akkurat nå. Vatland Nilsen er ansatt i selskapet Nordhard som har base på Tonstad.

Les også:

Søker info

– Jeg har fått beskjed om å holde meg borte fra jobben på Tonstad i minst to uker når jeg kommer til Norge. Det i seg selv er jo litt spesielt da jeg har fri da uansett. Utover det så vet jeg ikke så mye nå. Jeg vet ikke om jeg må i karantene heller, sier Vatland Nilsen til Kvinesdal24 og fortsetter:

– Jeg forsøkte å ringe legen min i Kvinesdal. Der ble jeg henvist videre til smittevernkontoret for opplysninger om hva jeg skal gjøre når jeg kommer hjem onsdag. Så langt har jeg ikke fått kontakt med noen der.

– Er du bekymret?

– Jeg er ikke så veldig bekymret for min egen del, men jeg er mer redd for at jeg pådrar meg noe som fører til at andre blir smittet igjen. Men jeg føler meg frisk og rask, altså.

Jeg har fått beskjed om å holde meg borte fra jobben på Tonstad i minst to uker når jeg kommer til Norge.

Innstiller reisevirksomhet

Utbredelsen av koronaviruset har som Kvinesdal24 skrev tidligere denne uken fått konsekvenser for reisevirksomheten til ansatte på Eramet i Kvinesdal.

– Reisevirksomhet til steder som Kina, Sør-Korea, Iran, Japan, Singapore og nord i Italia er nå innstilt for vår del. Vi tar heller ikke imot folk fra disse stedene, på grunn av utbrudd av koronavirus, sa fabrikkdirektør ved Eramet i Kvinesdal, Sem Gysland.

Helsedirektoratet åpnet fredag informasjonstelefon for spørsmål om koronaviruset. Informasjonstelefonen med nummer 815 55 015 ble åpnet for å avlaste medisinsk nødtelefon etter stor pågang på nødtelefon 113 med spørsmål om viruset.

Reisevirksomhet til steder som Kina, Sør-Korea, Iran, Japan, Singapore og nord i Italia er nå innstilt for vår del.