– Det har vært en tøff natt og dag. Det brant nok mest i natt, men da var det ikke forsvarlig for oss å rykke ut. Vi har holdt på helt siden i dag tidlig og helt fram til nå, sier innsatsleder i Brannvesenet Sør IKS, Torbjørn Høyland til Kvinesdal24 i 19.20-tiden.

Brannvesenet hadde først i sving 12 mannskaper fra Kvinesdal og Kvinlog mandag formiddag. Senere ble ytterligere mannskaper fra Lyngdal og Mandal kalt ut, slik at det har vært 25 personer i sving med å slokke brannen, før også Sivilforsvaret var på plass med ti personer. Mandag kveld har mannskapene kontroll på brannen.

– Status er at brannen er slukket og at vi har kontroll. Det har ikke vært så mye flammer de siste timene. Vi avslutter nå for kvelden og tre mann vil reise opp hit igjen i morgen tidlig i 06-tiden for å sjekke at er under kontroll fortsatt, sier Høyland.

Brannsjef Jon Inge Aasen i Brannvesenet Sør IKS sa til Kvinesdal24 mandag ettermiddag at arbeidet med å slukke brannen var krevende, ettersom det var vind i området og terrenget er svært kupert.

Brannen oppsto søndag kveld. Det er foreløpig uvisst hva som har startet brannen. Brannvesenet har ikke fått melding om at noen har drevet med bråtebrenning i området.

Det ble tatt i bruk drone for å få oversikt over hvor det brant.

– Det var til stor hjelp i slukningsarbeidet, sier Høyland.

Det har brent på flere områder. Blant annet skal flere områder innenfor et areal på om lag tre kvadratkilometer ha brent.

Brannen var i området rundt Skarstøl, noen kilometer nordøst for Utsikten, og inne på heia øst for Moi.

Det er det ingen hyttebebyggelse i umiddelbar nærhet til brannområdet.

Ved 11.25-tiden mandag rykket brannvesenet ut til nok en krattbrann, ved Gumpefjell i Flekkefjord. Denne brannen fikk brannmannskapene ganske kjapt grei kontroll på.

Det var i helgen flere gress- og krattbranner i Lister-regionen. Blant annet brant et gammelt uthus ned til grunnen i Kvås i Lyngdal.

Har du bilder eller opplysninger, send dem gjerne til oss på e-post

Flere brannbiler står parkert ved Moi i Kvinesdal mandag formiddag. Foto: Torrey Enoksen
Dette bildet er tatt i retning nord, i nærheten av Hidreskog, og viser noe av brannen mandag morgen. Foto: Torrey Enoksen