Det fremgår av et brev som kommunalsjef Tor Arne Eiken har sendt til Olav Sinalnd i Hav til Hei. Stiftelsen Hav til Hei har snøscooter og løypeutstyr som de benytter til å kjøre skiløyper på golfbanen på Skaren.

– Dette har de gjort uten tilskudd siden 2012, og kommunen kjenner godt til at løypene blir svært flittig benyttet av folk fra hele regionen. Dette er et svært positivt tiltak for folkehelse, og bidrar til økt tilbud av fritidstilbud for befolkningen, skriver Eiken.

Hav til hei har imidlertid ikke hatt noe sted å oppbevare utstyret. Dette står i dag utendørs, og det er svært ønskelig at det kan stå under tak. Hav til Hei har i en søknad skrevet at golfklubben har gitt tillatelse til å føre opp et enkelt driftsbygg som kan tjene formålet. Kostnaden er stipulert til 53.000 kroner.

Nå støtter altså kommunen dette med 10.000 kroner.

– Ut fra søknad og samtale ser kommunen at det er fornuftig å bidra med støtte med midler som kommer inn under folkehelsetiltak. Kommunen forutsetter at Hav til Hei innhenter de nødvendige tillatelser, heter det i vedtaket som er fattet administrativt.